MALA MATURA: Zaštitnik građana pokreće postupak o radu Ministarstva prosvete

MALA MATURA: Zaštitnik građana pokreće postupak o radu Ministarstva prosvete

18/06/2019 Off By BERB

Kancalarija Zaštitnika građana saopštila je da pokreće postupak kontrole rada Ministarstva prosvete povodom odlaganja završnog ispita iz matematike.

U saopštenju medijima naodi da “postupajući po sopstvenoj inicijativi, Zaštitnik građana pokreće postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja povodom odlaganja i pomeranja završnog ispita iz matematike za učenike osmih razreda, koji je trebalo da bude održan 18. juna 2019. godine.

Zaštitnik će zatražiti od ministarstva relevantne informacije o svim činjenicama i okolnostima koje su dovele do odlaganja završnog ispita iz matematike, koje je nedopustivo. Zaštitnik građana putem sredstava javnog informisanja došao je do saznanja da je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja odložilo polaganje testa iz matematike u okviru završnog ispita koje je bilo zakazano za 18. jun 2019. godine u 9 časova za četvrtak, 20. jun 2019. godine.

 

Prema informacijama koje su prenela sredstva javnog informisanja, do odlaganja je došlo zbog toga što su se na društvenim mrežama pojavili rukom pisani zadaci iz matematike, koje je osmaci trebalo da imaju na testu.♦