GLAVNI ODBOR SNS: Vučić poručio rukovodstvu – radite kao Kinezi, manite se Versačija i rotacionog svetla

GLAVNI ODBOR SNS: Vučić poručio rukovodstvu – radite kao Kinezi, manite se Versačija i rotacionog svetla

17/06/2019 Off By BERB

Ranka Čičak

Glavni odbor SNS dočekao je danas svog predsednika Aleksandra Vučića dugotrajnim aplauzom. Najavio im je oštru predizbornu aktivnost, jer će se izbori održati krajem marta iduće godine.

 

Najavio je i promene. Stari će morati da ustupe mesto mlađima, ne samo u rukovodstvu stranke, već i na listi za Republički parlament.Neki će dobrovoljno otići iz rukovodstva, a neki će biti udaljeni:

 

– Nismo ovde da ostanemo 30 godina.Ima onih koji vrede više od nas i treba da dođu.Eto, rekao sam vam to na vreme, da ne budete iznenađeni. Kadrovske promene će voditi Izvršni odbor.

 

Predsedniku se ne dopada inertno i nezainteresovano ponašanje njegovih stranačkih kolega:

 

-Jeste li me branili kada su me juče nazvali Hitlerom? O meni svašta govore, iskrivljuju moje izjave. Prete mi batinama, dugim cevima. Kada im odgovorim da sam tu i da dođu da me biju, onda kažu da je predsednik nasilan. Eto jutros, država im je kriva za požar, prozivaju se Stefanović

 

I Vučić, sve dok se nije saznalo da je majka zapalila stan i ubila sebe i dete. Sve ide loše. Oni koji propagiraju duge cevi sede na mestima profesora i vaspitavaju decu.

 

-Treba raditi i sa narodom. Nedavno je naša delegacija bila u Kini i videla kako se tamo vredno radi. Onako kako oni rade, želim da i vi radite. I još nešto – ne delite me od naroda. Postavljate gvozdene ograde između mene i naroda. Ispred ograde stojite vi, vaše pariske tašnice i toalete, a iza ograde narod koji glasa za nas. Ne želim više da vidim te versači tasnice. Ljudi, uđite u cipele običnog sveta, ne demonstrirajte silu i bogatstvo. Prestanite da blinkujete i koristite rotaciona svetla. Ja sam sada ovamo došao bez rotacije, a sreo sam bar desetak automobla sa rotacijom. Da li znate da po zakonu samo nas troje u državi imamo pravo na rotaciono svetlo? Izbegavajte luksuzna odmarališta. A ti, Babiću, znam da si ranjen i da ti treba oporavak. Ali, zašto si išao na Brione i na Hvar? Kažeš, imaš tamo prijatelje. Molim te, nađi prijatelje u našim banjama. Nemoj da se ljutiš. Ti znaš da sam te ja jedini podržao kada su lagali da si ti vozio kola koja su napravila udes na naplatnoj rampi. Branio sam te jer nisi bio kriv, jer su sve lagali, iako imamo snimke.

 

Inače, SNS je najbrojnija i najjača politička partija u regionu, jača od svih političkih partija u 9 okolnih država. Da je ona bila na vlasti ne bi bilo bombardovanja, gubitka Kosova, uništenja naoružanja radi dodvoravanja zapadu, slabljenja policije.To je partija koja je, kada je dobila na izborima, zatekla najteže stanje u zemlji. Praznu kasu, uništenu privredu, rasprodatu tajkunima. Samo je Vučić, od dana kada je preuzeo Vladu, otvorio 90 posto novih fabrika. Zato je i nepopularan među onima koji su izgubili vlast. On je uspeo da posle činjenice da su bivše srpske vlasti predale Kosovo i prećutno podržale njegovu samostalnost, vrati Kosovo ponovo na pregovarački sto.

Razni strani mešetari vrbuju Srpsku listu da se odrekne Srbije i Vučića.Nude im novac i neograničenu moć, ali uzalud.Vučić kaže da ga fascinira snaga naših ljudi, a zasmejava ponašanje opozicije koja hoće da joj stranci obezbede funkcije:
– Oni koji misle da funkcije u Srbiji dele ambasadori, varaju se. Ambasadori rade za svoje zemlje.Dragi moji, ne udvarajte se ambasadorima. Na vlast vas mogu dovesti samo vaši građani

 

Vučić je najavio da će u narednih dana posetiti sve opštinske odbore SNS. Prihvaćena je i njegova ideja da se formira Fondacija Brana Crnčevič, koja bi izdavala knjige i brošure i bavila se publicistikom.♦