DAN MUP – A I POLICIJE: “Uvek ćete biti krivi, čak i kada pomažete”!

DAN MUP – A I POLICIJE: “Uvek ćete biti krivi, čak i kada pomažete”!

16/06/2019 Off By BERB

Ranka Čičak

– Policija nam je potrebna i njen posao je da služi narodu, a ne vlasti, rekao je predsednik Aleksandar Vučić večeras na svečanosti MUP i Dana policije.

Pobrao je veliki aplauz, a naročito kada je rekao

“Uvek ćete biti krivi, čak i kada pomažete. Krivi ste, jer ste sprečili nekoga da svoje planove sprovede u delo. Policija nam je potrebna i njen je posao da služi građanima, a ne vlasti. Naša je zemlja živela u vladavini tajkuna. Sećam se koliko je malo ljudi verovalo kada sam najavio privrednu reformu. Hvala Nebojši, što je u to vreme verovao da ćete dobiti veće plate i viši standard života. Više ne morate da brinete hoće li se plate smanjivati. One će rasti. Do kraja godine planira se još jedno povećanje plata u policiji. Gradimo za vas i 8.000 novih stanova u svim krajevima Srbije. Molim vas, s ponosom nosite svoju uniformu, jer se građani pored vas osećaju sigurnije. U proteklih 6 meseci u Beogradu nije bilo ni jednog mafijaškog ubistva. Takav uspeh nemaju ni razvijenije zemlje. A da li vas je neko pohvalio zbog toga?

Dolaze bolji dani za policiju: ministar Nebojša Stefanović


Ministar Nebojša Stefanović setio se vremena kada je, pre pet godina obećao viši standard pripadnicima MUP- a, uspešnu borbu protiv kriminala. Večeras je rekao da je ponosan na sve što je ostvareno. Modernizovana je oprema i vozni park. Primljeno je 2.850 novih policajaca. Deca poginulih, njih 150 primljena su na posao. Zaplenjeno je više od 50 tona droge, za 11 posto smanjen je broj krivičnih dela, naročito kriminala.
Na svečanosti su podeljene bronzane, srebrne i zlatne medalje za hrabrost.

Posle svečanosti, na prijemu, mnogi su mi pripadnici BIA -e, na pitanje da li je ovde danas trebalo da bude i najpoznatiji policajac Srbije, Jovica Stanišić, odgovorili – da.♦ ♦