KZN BOŠKA OBRADOVIĆA: Stranci potvrđuju zahteve opozicije!

KZN BOŠKA OBRADOVIĆA: Stranci potvrđuju zahteve opozicije!

12/06/2019 Off By BERB

Predsednik Dveri Boško Obradović na konferenciji za novinare u Skupštini rekao da je izveštajem Evropske komisije, istraživanjem agencije Freedom House i analizom Stručnog tima protesta “1 od 5 miliona”, potvrđeno sve ono na šta opozicija ukazuje već godinama unazad.

„To je za sve nas u opoziciji velika satisfakcija – sve ono o čemu smo pričali i zbog čega smo protestvovali sada je opšte mesto koje prihvataju svi relevantni stručnjaci u domaćoj i stranoj javnosti. Ponoviću naše zahteve, a ključna reč je normalizacija: normalizacija rada Parlamenta, normalizacija stanja u medijima i normalizacija budućeg izbornog procesa koji odavno nije fer i pošten“.

On je upitao vlast šta su garancije da će doći do potrebne normalizacije? Istakao je da marketinški trikovi vlasti ne mogu biti garant normalizacije političkog stanja u državi, pogotovu kada još uvek nije uspostavljen ni elementarni dijalog između vlasti i opozicije.

 

– Mi tražimo jasne garancija: garancije da će se promeniti stanje u Parlamentu, a to je ostavka Maje Gojković, garancije da će se promeniti stanje u medijima, a to su uređivačke promene na javnim medijskim servisima i personalne promene u REM-u i garancije da će izborni proces biti regularan. Zaključio je da bez ovih garancija opozicija neće učestvovati u rijalitiju Aleksandra Vučića i da cilj političara iz opozicije nije da bojkotuju izbore i Parlament, već da učestvuju, ali u normalnim uslovima i sa čvrstim garancijama.♦