CRNA GORA: “Dušan Silni” čuva Srbe!

CRNA GORA: “Dušan Silni” čuva Srbe!

05/06/2019 Off By BERB

 

Crnogorska policija objavila je da proverava videoporuku organizacije koja se predstavlja kao “Dušan Silni”. Na videu su tri maskirana muškarca sa snajperskom puškom i krstom u pozadini, a pored njih stoji poruka na komadu papira u kojoj piše kako su se okupili da “kazne one koji satiru srpstvo”.

“Policijski službenici će analizirati snimku i izvršiti potrebne provere iz svoje nadležnosti”, saopštila je je Uprava policije.

U videoporuci, koja je dostavljena na adrese pojedinih medija u Crnoj Gori i Srbiji, navodi se da su u organizaciji “Dušan Silni” okupljeni “borci protiv nepravde” i “zakleti srpski vojnici, istrebitelji laži i izdajnika”.

“Mi smo ʼDušan Silni.ʼ Naš cilj je sloboda. Zlotvori nas pljačkaju, hapse, progone, uzimaju nam hleb… Zlikovci maltretiraju naše porodice. Sude našim vođama. Ubijaju nas. Zato je naša misija pravedna i sveta. ʼDušan Silniʼ će obraniti svoj narod i svetinje. Tirani, stižemo”

U poruci se nalazi i citat crnogorskog pesnika i vladara iz 18. veka Petra Petrovića Njegoša: “Zlo činiti, od zla se braneći, tu zločinstva nema nikakvog.”

Pojedini crnogorski mediji objavili su da je snimka upućena i na e-mail adrese crnogorskog predsednika Mila Đukanovića i premijera Duška Markovića(Agencije).♦