NARODNO POZORIŠTE: Sutra premijera “Labudovog jezera”!

NARODNO POZORIŠTE: Sutra premijera “Labudovog jezera”!

01/06/2019 Off By BERB

Ranka Čičak

Najpopularniji balet na svetu, “Labudovo jezero” Petra Iljiča Čajkovskog sutra će beogradska publika videti posle dugog vremena. Koreograf beogradske predstave je Konstantin Kostjukov. Kostimi su delo Renata Balestre a glavni plesači su Bojana Žegarac i Jovan Veselinović. Oni koji će preskočiti premijeru gledaće drugi par – Tatjanu Tatić i Igora Pastora. Ljubitelji baleta “Labudovo jezero” moćiće da vide 4. juna u Sava centru sa prvacima Boljšoj teatra.

 

Kostjukov je na konferenciji za medije objasnio da “postavka maksimalno poštuje onu originalnu, odnosno najizvođeniju koja se igra i u Boljšom i Markjinskom teatru i koju publika najviše voli. Čuva sve ono što je preživelo do današnjeg vremena, potvrdilo svoju veličinu i došlo neizmenjeno sve do nas, od Petipe i Ivanova”.
Iako se klasika danas postavlja drugačije, modernije, mnogo dinamičnije i sa manje dramskog naboja, smatram da je ono što nam u današnjem suludo brzom svetu najviše fali i nedostaje – upravo onaj mir, ona mirna lepota koju nosi antologijski drugi čin “Labudovog jezera”, ♦