NARODNO POZORIŠTE: Izmišljena priča o šamaranju balerine

NARODNO POZORIŠTE: Izmišljena priča o šamaranju balerine

31/05/2019 Off By BERB

 

 

Ranka Čičak

Povodom  događaja koji je  naša žuta štampa naduvala do dimenzije skandala, kada je objavila da je  glumac Tanasije Uzunović išamarao balerinu u klubu Pozorista, danas je, posle konferencije za novinare posvećene premijeri baleta “Labudovo jezero”, upravnica Ivana Vujić pročitala novinarima saopštenje ove kuće:

-Uprava Narodnog pozorišta je zabrinuta i učiniće sve da ova mesta svoj značaj, odgovornost i dostojanstvo ne izgube. Uprava Narodnog pozorišta poručuje svima, da doajeni, kao što je glumac Tanasije Uzunović, moraju biti poštovani kao dobro koje želimo da nas još uvek vodi kroz umetničke slobode. Svaki prostor u Narodnom pozoruištu, hodnik, stepenište, lift, pa i klub su posvećeni umetničkoj igri. Uprava Pozorišta je zabrinuta i učinića sve da ova mesta svoj značaj, odgovornost i dostojanstvo ne izgube.Naše pozorište slavi 150 godina i mi dajemo poštovanje svim doajenima koji su godinama vredno i dostojanstveno davali dah ovom domu.

    Uzunović je bio prisutan i posle konferencije je dao izjavu nekolicii novinara:

T e sam večeri, posle predstave “Put u Damask” došao u klub i dočekala me je užasna buka. Zamolio sam kelnericu da smiri one koji su galamili. Ali, došla je  gazdarica, ta balerina koja je zakupila klub i počela da me pljuje i vređa. Kako me pljuvala pu uhu, ja sam je samo rukom odgurnuo, nikakvog šamara tu nije bilo. Pozvala  je policiju, a ja sam otišao u kafić Teatro preko puta i tu policajcima dao izjavu. Napravili su od pozorišta i kluba autobusku stanicu i postalo je neizdržljivo. Dobro što je nova direktorka počela da zavodi red, jer u  u ovom pozorištu se teško živelo.

Da je dobro što je Ivana Vujić počela da pravi red u Narodnom pozorištu, potvrđuje i naša redakcija, pošto je  17. septembra 2017. radnik obezbešenja Narodnog pozorišta Zoran Joksič tukao nogama i rukama našu novinarku koja je izveštavala sa proslave godišnjice Republike Srpske. Kada smo prijavili policiji Joksića je zaštitio njegov šef Mileta Pantelić, koji je uništio sve snimke kamere  na mestu događaja.♦