BEOGRAD: Vučić posetio Vojnu gimnaziju

BEOGRAD: Vučić posetio Vojnu gimnaziju

29/05/2019 Off By BERB

 

Ranka Čičak

Zbog  većih plata i standarda, mladi u Srbiji su sve više zainteresovani za vojne gimnazije.

Ove godine se prijavilo 440, a ima mesta samo za 90.

To je danas rekao novinarima predsednik Aleksandar Vučić, pošto je obišao rekonstruisane prostorije internata Vojne gimnazije u Beogradu.Ovaj je internat posetio i prošlog proleća, kada je počela rekonstrukcija. Sada je internat svetla i moderna građevina, na koj bi pozavidele i mnogo bogatije zemlje.

Posle jučerašnjih događaja na KiM, sve je novinare zanimalo šta će biti dalje. Ali, on je imao vremena za samo dva pitanja, pa su mikrofon dobile redakcije koje uvek imaju prednost – TANJUG i PINK.

Odgovorio  je da se boji onoga štoće se tek dešavati na   Kosovu, ali da će Srbija znati da zaštiti svoj narod.

Vučić je danas ponovio da naše vlasti nisu bile obaveštene  unapred o hapšenjima na severu Kosova i da ne govore istinu oni koji to tvrde. Kaže da je on o svemu saznao preko obaveštajnih službi i  da je na televiziji upoznao građane s tim saznanjima:

Sve do 17 maja mi smo  tražili da to ne rade. Odgovarali su da se bore protiv korupcije. Naši ljudi iz Kancelarije za Kosovo molili su da pošalju pozive, a ne  da nasilno hapse ljude i lome sve pred sobom. Svaka kuća koju su pretresli ostala je polomljena iznutra, ni parče staklarije nije ostalo čitavo.

Vučić ne veruje da se radilo o borbi protiv kriminala i pita kako je moguće da u sredini gde  je 14 puta više Albanaca, bude duplo više uhapšenih Srba. Zar su Srbi 28 puta veći kriminalci od Albanaca?♦