ČEDOMIR JOVANOVIĆ: Albanci će imati svoju državu na jedan ili drugi način!

ČEDOMIR JOVANOVIĆ: Albanci će imati svoju državu na jedan ili drugi način!

28/05/2019 Off By BERB

Ranka Čičak

Predsednik Vučić naglo je prekinuo današnju sednicu o KIM u Skupštini i saopštio informaciju koju je upravo dobio telefonom. Zapadne sile su reagovale na njegovu informaciju o hapšenju naših policajaca na severu Kosova izjavom i svojom ocenom da se ne radi o borbi protiv kriminala

U holu Skupštine Čedomir Jovanović održao konferenciju za novinare i pitao gde su danas oni koji pozivaju Srbiju na nacionalizam i fizički obračun s Albancima:

-Ovo je poslednji trenutak da se uozbiljimo. Ne vidim danas u Beogradu uzbuđenje zbog onog što se danas dole dešava. A Priština pojačava pritisak u našim odnosima.Moramo otvoreno da kažemo šta smo izgubili na KIM, a šta ne smemo da izgubimo. I prestanimo s mitingovanjem, probleme možemo rešiti samo pregovorima. Živimo u zemlji gde akademija, crkva, univerzitet, optužuju svakog koji se usudi da o Kosovu kaže istinu.

-Danas najteže stavove ne iznosi Šešelj, nego ostatak opozicije. Gde su danas oni koji su juče transparentom pretili zatvorom Vučiću pred ulaskom u Skupštinu? Gde su vladike?
Shvatite, mi smo 1999 kapitulirali i pobegli s Kosova. Možemo sada da snimamo filmove o Košarama. Ti su ljudi poginuli i žrtva su jedne sumanute politike maltertiranja Albanaca na Kosovu. Gde naši nacionalisti sada traže novu šansu? Da dođe Putin u pomoć i napravi Siriju od Srbije. Guranje glave u pesak je najružnije licemerje. Nekima je lakše da kažu kako je ovaj jutrošnji događaj pozorište Vučića i Tačija.

Cilj nam je mir s Albancima.Oni će imati svoju državu na jedan ili drugi način, kao svi balkanski narodi, hteli mi to ili ne.♦