Sopštenje SDU: Poziv građanima na protest „Solidarno protiv izvršitelja“

Sopštenje SDU: Poziv građanima na protest „Solidarno protiv izvršitelja“

25/05/2019 Off By BERB

 

Socijaldemokratska unija, kao jedan od osnivača Združene akcije „Krov nad glavom“, poziva sve građane na protest protiv novih ovlašćenja koja će izvršitelji dobiti sa stupanjem na snagu novog zakona od 1. januara 2020. godine.

 

Skandaloznim izmenama zakona, ubuduće će svi solidarni građani spremni da pomognu drugima u pokušaju da sačuvaju jedini krov nad glavom moći da završe u zatvoru. Kriminalizacija solidarnosti vrši se sa namerom obeshrabrivanja građana da se suprotstave nepravdi koju trpe od strane vlasti i elita bliskih vlasti čija je jedina namera bogaćenje. Po novom zakonu, dužnici kojima preti izbacivanje zbog toga što nemaju novca, će biti opterećivani novim nametima i sami će morati plaćaju troškove sopstvenog iseljenja na ulicu. Istovremeno, kao nagradu za višegodišnje beskrupulozno, nehumano i pljačkaško delovanje izvršitelji će dobiti veća ovlašćenja i biće u mogućnosti da izdaju direktne naredbe policajcima na dužnosti kako bi im pomogli u procesu otimanja od siromašnih. Javna rasprava o ovom zakonu započeta je 9. maja, ali u veoma netransparentnim uslovima u nameri da se prikrije od građana protiv kojih je zakon usmeren. Ovaj zakon samo će dodatno legalizovati ogromne nejednakosti u društvu i nastaviti da ih produbljuje.

Siromašnima će biti sve teže da se izbore za svoja osnovna prava, a bogatima će biti olakšano da ih izbace na ulicu kako bi se dodatno obogatili. Zbog toga dođite na plato ispred Filozofskog fakulteta, u nedelju u 12 časova, da se zajedno usprotivimo ovom nepravednom zakonu – Solidarno protiv izvršitelja! Niko bez doma!(Press SDU)♦