MUZIKA:The Trigger objavio spot za singl ‘Pray’,

MUZIKA:The Trigger objavio spot za singl ‘Pray’,

22/05/2019 Off By BERB

Renomirana nemačka izdavačka kuća, Massacre Records, objavila je pesmu „Pray“ grupe The Trigger. U pitanju je prvi singl sa predstojećeg albuma „The Time of Miracles“, čiji je izlazak najavljen za 26. jul ove godine!

 

Ovo je četvrti album grupe The Trigger, ali prvi koji je namenjen internacionalnoj publici. Neki domaći slušaoci su imali prilike da čuju ovu pesmu, jer je bend sa njom prethodne godine „opipao puls“ publike povodom rada na engleskom jeziku.

„Pray“ je prvi od tri singla koji ćemo čuti do izlaska albuma i zvanično je objavljen na digitalnim servisima, a ceo album je sada dostupan za pre-order, tj. moguće ga je naručiti pre 26. jula.

Album će sa autorske strane istovremeno biti i presek njihovog dosadašnjeg rada. Na albumu će se naći neke od pesama poznate fanovima, ali sada u drugačijem obliku i naravno na engleskom jeziku.

Svoje gostovanje su ponovili neki od prijatelja benda koji su se pojavili i u verzijama na albumu Darko Živković (Downstroy), Marko Matijević Sekul (Manntra), Vladimir Lalić (Organized Chaos), Emir Hot i drugi.

Bend je početkom ove godine objavio da je nakon završetka materijala na engleskom jeziku sklopio ugovor sa Massacre Records-om, nemačkim label-om specijalizovanim za čvrst gitarski zvuk. Ovim se The Trigger pridružuje malom broju sastava sa ovih prostora koji su privukli interesovanje internacionalnih izdavačkih kuća i dobili veliku podršku da svoj rad prezentuju publici van zemlje i regiona.

Massacre Records je poznat publici kao izdavač koji već skoro trideset godina aktivno promoviše metal i hard rok muziku i tokom postojanja je objavljivao imena kao što su King Diamond, Pretty Maids, Theatre of Tragedy, To/Die/For, Crematory, Atrocity, Sinister, Pink Cream 69, Kittie i mnoga druga.

The Trigger je do sada objavio tri albuma na srpskom jeziku. Iako se zvuk benda tokom vremena menjao, prepoznatljivi elementi su mešanje agresivnih gitarskih rifova sa elementima drugih muzičkih žanrova, kao i unikatan ženski vokal. Bend je tokom više od deset godina svog postojanja dobio više priznanja i nagrada, a albumi su dobili jednoglasne pozitivne kritike.♦