NOVI SAD: Promocija nove klse pripadnika MUP-a

NOVI SAD: Promocija nove klse pripadnika MUP-a

21/05/2019 Off By BERB

Ranka Čičak

 

Na svečanoj promociji novih pripadnika MUP-a u Novom Sadu, predsednik Aleksandar Vučić najavio je žestok udar protiv narko – kriminala, naglašivsi – u tom gradu.

 


Rekao je okupljenim građanima, pripadnicia MUP-a u članovima pokrajinske i republičke vlade da se u Novom Sadu održava ova svečanost zašto što će “jedan od žestokih udara događati upravo u ovom gradu, gde ćemo pokazati građanima da možemo da ih zaštitimo od onih koji bi da ugrožavaju budućnost naše dece”.

Naglasio je da će država nastojati “da oni koji su prvi kada je reč o bezbednosti nikada više ne budu poslednji po onome što država daje”! I danas je obećao veće plate, bezbedniji život pripadnika policije i njihovih porodica, “jer oni daju državi što je najteže dati”.

Predsednik Srbije je poručio mladim policajcima da danas započinju posao koji je najvažniji u svakom društvu, pa i našem, koji znači “da će raditi i uvek biti prvo za druge, pa tek onda za sebe”.

Još je istakao “da je biti policajac jedna od najlepših stvari na koje može neko da se odluči i izrazio uverenje da su njihove porodice ponosne, i da će oni sa ponosom nositi njihovo ime i prezime čuvajući ugled ne samo svoje porodice, već svakog građanina u državi u celini”.

Na današnjoj promociji tri nove klase pripanika MUP-a Predsednik je priznao i da je ponosan na našu policiju i vatrogasce i da je uveren da će policajci i vatrogasci biti još više motivisani, pošto će imati sve veća primanja.

– Verujem da će dati sve od sebe da uspesi policije i vatrogasaca budu još veći. Oni jesu naš ponos. Rade jedan od natežih poslova, mnogo toga od njih zavisi, bezbednost i sigurnost i zato je važno da budu školovani, obučeni i dobro opremljeni – rekao je Aleksandar Vučić.

….
Svečani defile budućih policajaca i vatrogasaca predvodio je zastavni vod Centra za osnovnu policijsku obuku koji su činili polaznici 19. klase, koja se trenutno nalazi na obuci.

Za njim su usledili ešaloni polaznika 17. i 18. klase, kao i 4. klase polaznika osnovne obuke pripadnika vatrogasno – spasilačkih jedinica, kao i mešoviti ešalon diplomiranih studenata Kriminalističko policijskog univerziteta i vatrogasaca – spasilaca.

Nebom iznad Novog Sada, tokom prolaska ešalona, preletela su četiri helikoptera MUP-a Bel 212 i Gazela.

Tokom svečanosti, pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice uz pomoć Helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova, građanima koji su posmatrali promociju, prikazali su veštine i sposobnosti u vežbi hapšenja osumnjičenog koji se nalazi u bekstvu.

Budući vatrogasci izveli su vežbu spasavanja lica uz pomoć spasilačkog užeta i vazdušnog jastuka.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović na promociji tri nove klase pripadnika MUP rekao da će od sutra na ulicama Srbije biti 711 novih policajaca i vatrogasaca čime će se osigurati veća bezbednost za građane Srbije, te istakao da je posebno ponosan što je 125 žena odabralo da nosi uniformu svoje zemlje.♦

Potsetio je diplomce da je njihov budući zadatak da su uvek u službi građana, da opravdaju poverenje, budu dobri prijatelji i komšije i pruže ruku spasa. Važno je i da nemile događaje spreče i da uvek budu dostupni svom narodu.♦