HRVATSKA: Kako je Pupovac odgovorio vandalima koji su uništavali plakate SDSS

HRVATSKA: Kako je Pupovac odgovorio vandalima koji su uništavali plakate SDSS

19/05/2019 Off By BERB

 

Diljem zemlje proteklih dana groznim grafitima i porukama uništavani su plakati SDSS-a za predstojeće europske izbore.

 

SDSS-ovi plakati postali su omiljena meta ne samo političkih vandala, nego i promicatelja ustaškog režima i govora mržnje. Plakati se trgaju, uništavaju, a često se ostavljaju prijetnje i poruke mržnje.

U prvim danima kampanje stradao je plakat u Splitu koji je osvanuo zašaran ustaškim simbolima i porukama protiv Srba. Uslijedilo je uništenje
plakata u Zagrebu, Rijeci, Sisku, Šibeniku i Splitu. Stradali su plakati s fotografijama Milorada Pupovca i Dejana Jovića, a ističu se poruke “Srbe na vrbe”, “Za dom spremni” i “NDH”.

Prije pet dana na predizbornom plakatu na kojemu je slika Milorada Pupovca osvanula je najodvratnija poruka. Na plakatu su ispisani ustaški simboli te poruke “Zakolji srpsku djecu” i “Ubi Srbina”.Na to je reagirao i Pupovac: “Zagreb, moj grad. Grad moje djece, mojih studenata i mojih prijatelja. Grad koji mi je dao koliko i moji roditelji. Grad kojem dajem koliko djeca mogu dati roditeljima. Ovo nije poruka mojeg grada. Zagreb je и Загреб!”, napisao je na Facebooku.

Odgovor SDSS-a: A jučer i danas SDSS je odgovorio novom porukom na plakatima: “Hvala vam što ste uništavali plakate. Bili ste dio naše kampanje!” S tim da je “Hvala vam” napisano na ćirilici(Index).♦