MUZIČKI VREMEPLOV: Vampiri u klubu Fest 18. maja!

MUZIČKI VREMEPLOV: Vampiri u klubu Fest 18. maja!

16/05/2019 Off By BERB

Ljiljana Zdravković

Nešto više od godinu dana nakom poslednjeg nastupa u Zemunu, bend Vampiri nastupiti će u klubu Fest 18.maja u 22 časa.

 

Publika u Zemunu po dobrom pamti svaki nastup ove legendarne beogradske ekipe, a izvesno je da će i ovaj koncert ostaviti lep utisak na sve one koji se ove subote upute ka klubu Fest.

“Vampiri” su oformljeni kao bend 1990.godine. Album prvenac “Rama lama ding dong” sniman je tokom te i naredne godine a objavljen u aprilu 1991.godine. Prethodio mu je istoimeni često emitovani spot-singl.

Prvi album je prodat u izvanrednom tiražu, pesme su brzo prihvaćene i sastav je stekao vernu publiku, posebno među tinejdžerkama. Prvi veći nastup imali su kao predgrupa na koncertu sastava Vaya Con Dios u beogradskom Sava centru u junu 1991.godine, zatim su nastupili na Beogradskom proleću 1991, na večeri na kojoj su pevane obrade starih pobedničkih pesama, sa obradom pesme “Beograde” Đorđa Marjanovića, koja je uvrštena na festivalsku ploču. Iste godine, na MESAM-u pobeđuju sa pesmom “Meni njena ljubav treba” i dobijaju nagradu za “Otkriće godine”. Godinu dana kasnije radili su i muziku za kultni film “Mi nismo anđeli” Srđana Dragojevića.

Od sredine devedesetih pa sve do 2012.godine, bend nije radio. Era je ponovo okupio Vampire 2012.godine i bend od tada beleži nekoliko veoma uspešnih nastupa. Sada nastupaju kao sekstet , predvođeni Alekasandrom ErakovićemErom (vokal, gitara). Tu su i Andrej Bućan (saksofon) , Nemanja Dašić (vokal , solo gitara ) , Branko Bjelica ( bubanj, prateći vokal, Jovan Janacković (bas gitara, prateći vokal), Nikola Nemešević Nemeš (klavijatura, prateći vokal)

Vampiri, predvođeni frontmenom Aleksandrom Erakovicem Erom, u Festu provozaće nas kroz muzički vremeplov i imaćemo priliku da čujemo njihove velike hitove koje smo oduvek voleli: „Rama Lama Ding Dong“, „Plavi grad“, „Ljubav je san“ , „Ona i ja“, „Beograde“, kao i pesme iz filma Mi nismo anđeli: „Be be“, „Zaljubljena tinejdžerka“, „Subota uveče“…

Ulaznice u pretprodaji koštaju 600 dinara, a na veče koncerta koštaće 800 dinara. Možete ih kupiti u klubu Fest i FELIX Shop, TC Sremska.♦