BIOSKOP BALKAN: ART & FASHION posvećen Koki  Šanel  22. i 23. maja

BIOSKOP BALKAN: ART & FASHION posvećen Koki Šanel 22. i 23. maja

16/05/2019 Off By BERB

Fondacija Saša Marčeta i Agencija Fabrika, 22. i 23. maja u bioskopu Balkan organizuju ART & FASHION čiji je cilj da se moda poveže sa drugim vidovima umetnosti.

 

Okupiće umetnike iz Italije i Srbije a prikazaće: 22.maja sa početkom 20.30 časova pozorišnu predstava “Mala crna haljina”, posvećena legendarnoj Coco Chanel, autorke Vjere Mujović.

Igraju Rada Đuričin i Vjera Mujović. Autor muzike je Rade Radivojević, a kostimi su delo Igora Todorovića.
Šešire je iradio i dizajnirao Ercegovac a rukavice Evica Milovanović.
Performans ZINAIDA&LETROIANE koji objedinjuje teatar, literaturu, modu i muziku na programu je 23. maj takođe u 20,30 časova.

U modnom delu biće prikazana najnovija kolekcija visoke mode Italo Marseglie za sezonu proleće/leto 2019.(Italia)
U naslovnoj ulogi performansa – Jelena Trojanska publika će pozdraviti Tamara Aleksić. Režiser i koreograf je gost iz Italije, Rossano Giuppa.

Nije zaboravljena muzika. Čelistkinja Jela Mihailović (Jelle Cello), prirediće mini koncert klasične muzike. Izvešće numere sa svog novog, trećeg albuma “Potraga za magičnim violončelom“ koji izdaje PGP-RTS krajem maja. Jela se prvi put pojavljuje kao koautor muzike i album predstavlja kompleksno muzičko delo za violončelo i simfonijski orkestar i njen je do sada najambiciozniji muzički projekat. Sniman je sa njenim šezdesetočlanim simfonijskim orkestrom Jela Cello Power Symphony Orchestra.

Performans “Anna Cappelli adora il Baustelle”, pozorišno-modni-muzički performance, zasnovan je na legendi o Anni Cappelli. U naslovnoj ulozi Anne Cappelli videćemo italijanku Biancarosa Nappi
Pomenio da je kostimograf, takođe Italijan, Italo Marseglia, a režiser i koreograf performansa je Rossano Giuppa.

Pomenio da je Fondacija Saša Marčeta na čelu sa Vericom Šujić je mlada neprofitna organizacija osnovana sa ciljem da svojim delovanjem doprinese razvoju i popularizaciji kulture, nauke i umetnosti na svim nivoima. Svojim radom podržava umetnike i mlade u nastojanju da postanu pokretači pozitivnih promena.♦