KOSOVO – ALBANIJA: Brate lažove!

KOSOVO – ALBANIJA: Brate lažove!

10/05/2019 Off By BERB

 

Iako ga je Edi Rama nazvao lažovom, Ramuš Haradinaj, izjavio je u četvrtak da mu je njegov kolega „brat“, kao što su mu to i svi ostali Albanci, piše prištinski portal Koha.

 

„Premijer Albanije je institucija koju ja izrazito poštujem. Edi Rama je moj brat, kao i svi Albanci gde god da se nalaze. Reći ću istinu bez obzira na to da li će to nekom da se svidi ili ne. Rekao sam istinu i o Samitu održanom u Berlinu“, izjavio je Haradinaj.

Na pitanje novinara o izjavi visoke predstavnice EU, Federike Mogerini, koja je odbacila navode da je ona zajedno sa Vučićem i Tačijem, kao i Ramom bila deo plana za podelu Kosova, Haradinaj nije odgovorio direktno.

Rekao je da je najveći uspeh Berlinskog samita prelazak procesa dijaloga sa šefice Federike Mogerini pod odgovornost nemačke kancelarke Angele Merkel i francuskog predsednika Emanuela Makrona.

„Dakle, proces dijaloga je udaljen sa jedne adrese, koja je mogla da iznenadi Kosovo sa jednim lošim sporazumom. Veoma je važno za svakog ko je verovao da će podelom Kosova postići sporazum između Kosova – Srbije i svako je mogao da vidi da je taj projekat završen. Dakle, preusmeravanjem procesa dijaloga od gospođe Mogerini ka kancelarki Merkel, koja ima jasan i stalan stav koji je protiv pomeranja granica – sada mislim da možemo biti mirniji.♦