VUK JEREMIĆ: Vučić, kao i Milo, planira večitu vlast!

VUK JEREMIĆ: Vučić, kao i Milo, planira večitu vlast!

09/05/2019 Off By BERB

„Opozicija nipošto ne sme da padne u iskušenje da prećutno podrži predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, u njegovoj nameri da veleizdajom razreši težak kosovski problem, nadajući se da će ga stranci potom pustiti niz vodu“, poručio je predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, u Petrovcu na Mlavi, gde je ova stranka osnovala opštinski odbor.

 

Vuk Jeremić, koji je optuživao Vučića da zajedno sa Tačijem, „pregovara tajno o razgraničenju“ – kao rešenju kosovskog pitanja, danas ponavlja da do tog „akta veleizdaje“ ne sme da dođe.

„Ako dozvolimo Vučiću da potpiše akt veleizdaje, on će se boriti da ostane na vlasti do kraja života. Ponašaće se kao Milo Đukanović, njegov politički brat blizanac u Crnoj Gori, produbljujući veze sa organizovanim kriminalom i rasprodajući jedan po jedan istorijski i državni interes, nezavisno od volje naroda“, rekao je Jeremić.

Ocenjuje da „razgraničenje“ znači podela Kosova i Metohije po kojoj bi, kako kaže, Srbiji pripalo nekoliko procenata teritorije na Severu a kosovski Albanci bi zauzvrat dobili deo južne Srbije.

„Posledica potpisivanja takvog sporazuma i omogućavanje Prištini članstvo u UN bila bi i ta da se tokom naredne decenije otvore nova teritorijalna pitanja, i to više ne bi bilo moguće kontrolisati“, dodao je Jeremić.

Komentarišući nedavnu izjavu predsednika Vučića da će Albanci na kraju dobiti nezavisnost na celoj teritoriji Kosova, ali ne njegovom voljom, postavlja pitanje zašto bi onda druga strana bila spremna da prihvati bilo šta ispod toga, bar dok je Vučić na vlasti.

Jeremić smatra da će način na koji je „Vučićev režim“ pregovarao o Kosovu i Metohiji od 2012. godine biti zabeležen „kao najgore pregovaranje u savremenoj diplomatskoj istoriji“.

Sve su dali u prethodnih sedam godina, a ništa nisu dobili, još se time i hvale… To nije 5:0 za nas, nego 25:0 za Albance i to je rezultat sedmogodišnjeg pregovaranja naprednjačke vlasti, koja javnost neprekidno bombarduje lažima da su za to krivi oni koji su pre njih vodili državu(Kossev).♦