KLUB FEST: Dža ili Bu ovog petka u Festu!

KLUB FEST: Dža ili Bu ovog petka u Festu!

08/05/2019 Off By BERB

Ljiljana Zdravković

 

Nakon više godina, kultni beogradski pank-rok bend DŽA ILI BU gostuje u klubu Fest. Slušaćemo ih u Zemunu ovog petka, 10.maja od 22 časa.

 

Dža ili Bu je pre samo nekoliko dana proslavio 32 godine postojanja, bend je osnovan 1.maja 1987.godine. Godinu dana kasnije održali su prvi koncert u beogradskom bioskopu “Rex”. Te godine u su uradili i prve demo snimke, pesme “Mamin nov usisivac” i “Crveno”. Od NATO agresije na SRJ pa sve do 2003.godine bend je pravio pauzu u radu.
Objavili su ukupno osam studijskih albuma i 4 kompilacije a trenutni sastav benda čine Nebojša Simeunović Sabljar (vokal), Dejan Milojević Kid (bubnjevi), Vuk Pavlović (bas), Vladan Vasiljević (gitara) i Aleksandar Mitanovski Mita (gitara).
Prošle godine bend je objavio i novi spot, sa albuma “Sedma sila” izdvojena je pesma “Ne prodajem” koja je potpuno u njihovom prepoznatljivom fazonu.

“Beskompromisni urbani muzički fajteri” Dža ili Bu rade na novom studijskom albumu, te će publici u klubu Fest predstaviti i neke nove pesme.

Ulaznice po ceni od 600 dinara mogu se kupiti u klubu Fest i u FELIX Shopu (TC Sremska). ♦