SKUPŠTINA SRBIJE: DAN ZA POSLANIČKA PITANJA

SKUPŠTINA SRBIJE: DAN ZA POSLANIČKA PITANJA

10/03/2015 Off By
Janko Veselinović: Pitam predsednika Vučića kakav status ima Toni Bler u našoj Vladi, da li Bler ima svog čoveka ovde kao člana Vlade, kao potpredsednika ili kao savetnika. Jer smo razumeli da neko od predstavnika Toni Blera radi u našoj Vladi. Ko ga plaća, kako se zove i hoće li možda on biti izabran kao ministar za saradnju sa Blerovom kompanijom?

 

jankos

Janko Veselinović

 

 

Ranka Čičak

 

SKORO svi poslanici koji su danas postavljali pitanja Vladi, požalili su se da odgovore ne dobijaju.
Janko Veselinović zamolio je predsednicu Skupštine da ona zamoli predsednika Vlade da odgovori na sva pitanja koja su mu do sada postavljena:
– Neka ću pitanja ponoviti, jer je moguće da pošta ne funkcioniše između Skupštine i Vlade. Pre dva meseca pitao sam šta je bilo sa obećanjem Aleksandra Vučića , koji je 9 maja lane najavio stanove po ceni od 387 evra kvadratni metar. Ti stanovi trebalo je da se dovrše do ove godine.
Drugo pitanje koje sam već postavio Vučiću je šta je bilo s proizvodnjom Mercedesa u Srbiji, koju je on obećao. Ja ne vidim da sa traka silaze mercedesi. Molim gospođu Gojković da se raspita kod premijera o tome.
Sledeće pitanje na koje nisam dobio odgovor očekujem od gospode Vučića i Dačića i odnosi se na to, kada će biti postavljeni naši ambasadori u najvećim zemljama Evrope?
Danas pitam predsednika Vučića kakav status ima Toni Bler u našoj Vladi, da li Bler ima svog čoveka ovde kao člana Vlade, kao potpredsednika ili kao savetnika. Jer smo razumeli da neko od predstavnika Toni Blera radi u našoj Vladi. Ko ga plaća, kako se zove i hoće li možda on biti izabran kao ministar za saradnju sa Blerovom kompanijom?
Veselinović je svoja pitanja završio onim, kada će biti obnovljen Žeželjev most i TV Vojvodine, aludirajući na to da su srušeni 1999., u vreme Blerovog predsedavanja Engleskom i njegovog uticaja na NATO.

Ko se boji portala SC Indeks?

Gordanu Čomić zanima zašto je prekinuto finansiranje domaćeg portača SCIndeks, koji je baza za pretraživanje stručnih radova:
– Korisnici ovog portala dobili su od onih koji portal vode obaveštenje da je prekinuto finansiranje, a i pristup najvećem delu baze naučnih radova. Smatram da je ovaj portal bio koristan za naučnu zajednicu i ne vidim razlog zašto je ministar Verbić odlučio da prekine njegovo finansiranje.

Istina oko struje
Dragan Jovanović pita ministra energetike, Aleksandra Antića i ministra finansija, Dušana Vujovića, koja je prava istina oko poskupljenja struje, jer oni daju informacije konfuzne i različite. Njega zanima i hoće li sve socijalne kategorije imati iste eventualne popuste. Predlaže ministru finansija da se akcize smanje za najsiromašnije, koji ni do sada nisu mogli da plaćaju struju. Zatim, da se najsiromašnijima otpišu dosadašnji dugovi pre najavljenog poskupljenja.

Mleko i meso iz EU
Dragan Jovanović, a i Elena Papuga upozoravaju da će uvoz leka i mesa iz EU potpuno uništiti naše seljake, koji svoje proizvode već bacaju, jer ih ne mogu prodati.
Olena Papuga sumnja da se uvoz omogućava kako bi se zaštitili veliki otkupljivači, tajkuni kojima odgovara da se uvoze žive svinje, meso, a i ono sumnjivog porekla.

Na videlo one koji su pomogli Miškoviću

Dragan Šormaz prozvao je demokrate za pomaganje Miškovićuna putu ka milijardama:
– Mišković je došao u posed 1,1 hektara zemljišta na kojem se danas nalazi upravna zgrada njegove kompanije Delta holding. Vlasniku, Generaleksportu obavezao se da isplati 150 hiljada evra, a to je 36 puta manje od tržišne cene parcele. Tako je te, 2002 godine država oštećena za 5 miliona evra. Mišković je u to vreme bio suinvestitor sa Geneksom u gradnji objekata od 50.000 kvadrata, zatim sukorisnik zemljišta i na kraju vlasnik polovine parcele. Potpuni vlasnik objektaje postao 2002 godine na osnovu ugovora Delte i Geneksa u kome se navodi da će tih 150.000 evra isplatiti Geneksu. Ne sećam se da je neki drugi naš građanin bio toliko privilegovan ni pre ni posle vlasti Demokrata. <


SRBIJA

.

sudijeSKUPŠTINA SRBIJE: PODRŽANA LISTA NOVIH SUDIJA

Janko Veselinović sednicu Skupštine je iskoristio da podseti kako je jedan od ubica koje je lane amnestirala Skupština

 

 

 

Skupstina-Srbije1SKUPŠTINA SRBIJE: KO ĆE NAS ZAŠTITITI OD HEMIKALIJA I SAČUVATI ŽIVOTNU SREDINU?

Vazduh u sedam gradskih područja u Srbiji pao je u kategoriju kvaliteta tri, što znači da je dobio

 

 

 

skupstina-srbije-SKUPŠTINA SRBIJE: ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE U SKLADU SA EU

Svi su poslanici pokazali istu zainteresovanost za zakone vezane za zdravlje i životnu sredinu. Đorđe Kosanić iz Jedinstvene

 

 

 

Aleksandra-JerkovSKUPŠTINA SRBIJE: POSLANIČKA PITANJA

Aleksandra Jerkov je tražila da se poslanicima koji su za to zainteresovani, učine dostupnim sve informacije o angažovanju