SKOPJE: Doputovao Papa Franjo

SKOPJE: Doputovao Papa Franjo

07/05/2019 Off By BERB

 

Papa Franjo doputovao je jutros u prvu zvaničnu posetu Severnoj Makedoniji u okviru koje će se sastati sa političkim rukovodstvom te zemlje i održati molitvu u centru Skoplja.

 

Papa Franjo je u jutarnjim satima doputovao na Međunarodni aerodrom “Skopje”, gde mu je organizovan svečani doček uz prisustvo počasne garde Vojske Republike Severne Makedonije.

Papu je na skopskom aerodromu dočekao predsednik Severne Makedonije Gjorge Ivanov i premijer Zoran Zaev.

Nakon ceremonije, najavljeno je obraćanje pape Franje državnim organima, civilnom društvu i diplomatskom koru.

Tokom posete Skoplju, papa će se sastati sa verskim vođama i rođacima Majke Tereze u Spomen – kući Majke Tereze u centru Skoplja, kao i sa ranjivom grupom građana.

Na centralnom gradskom trgu “Makedonija” u Skoplju, papa će održati svetu misu kojoj će, kako je najavljeno, prisustvovati nekoliko hiljada građana Severne Makedonije.

Papa će potom posetiti Katoličku crkvu u Skoplju, gde će imati ekumenski i međureligijski susret sa mladima. Katolička crkva je objavila da će se papa sastati sa sveštenicima i njihovim porodicama.

Nakon posete Katoličkoj crkvi, papa službeno završava posetu S evernoj Makedoniji, a sa skopskog aerodroma bit će ispraćen u prisustvu vojne počasne straže(AA).♦