Vučić na mostu preko Save i Kolubare

Vučić na mostu preko Save i Kolubare

03/05/2019 Off By BERB

Ranka Čičak

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je obišao radove na mostu preko Save i Kolubare kod Obrenovca i požalio se da su njegove ideje propale jer “naš narod i najveći deo sveta mislili drugačije ali će to “skupo koštati Srbiju za 20, 30 ili 50 godina, kada se o tome bude razmišljalo”.

Protiv razgraničenja su radili ne samo oni u inostranstvu koji su već priznali Kosovo, već i političari u Srbiji koji su bili na vlasti 2008. godine kada je proglašena nezavisnost, tvrdi Vučić:

“Ja ću biti upamćen po veličanstvenim mostovima i putevima, po tome što ću za kratko vreme da realno udvostručim plate i penzije kako bi ljudi mogli da žive bolje a neko drugi će morati da saopštava teške i loše vesti za Srbiju u narednom periodu”, kaže.

Na konferenciji za medije posle obilaska gradilišta Vučić je rekao da će 8. maja u Italiji razgovarati sa potpredsednikom vlade Mateom Salvinijem, 9. maja imaće, “važan susret u Tirani” a 10. maja prisustvovaće vojnoj paradi u Nišu. Razgovaraće i sa Srbima sa Kosova i Metohije kako bi im preneo šta se desilo na samitu lidera Zapadnog Balkana u Berlinu.
Predsednik je najavio dolazak jedne od tehnološki najnaprednijih nemačkih kompanija u Srbiju, ali naglasio da nije reč o Folksvagenu, već o jednom manjem, ali svakako “čudu” za našu zemlju.
Što se tiče most na ušću Kolubare i Save kod Obrenovca, na Koridoru 11, Vučić je otkrio da će biti spojen u narednih sedam dana:

“Sa ponosom mogu da kažem da spajamo dve obale u narednih sedam dana i da smo prešli Kolubaru. Ovde smo bili pre dve godine i dva meseca, kada je sve počinjalo…”, rekao je.

Rekao je da je ponosan na sve koji su radili i učestvovali u projektu:

“Kada smo bili ovde pre početka radova, ovde nije bilo ništa, mnogo je problema Kolubara pravila. Sava je ovde pravila probleme, jer je najdublja i najšira. Sada se premošćavaju i Sava i Kolubara istovremeno. Ovo je veličanstven objekat”, ponosno je rekao Vučić novinarima.♦