SPLIT: izbrisani ustaški – ostali nacistički grafiti!

SPLIT: izbrisani ustaški – ostali nacistički grafiti!

03/05/2019 Off By BERB

 

Zagrebački portal Index objavio je fotografije ustaško-nacističkih grafita ispisanih po fasadama zgrada u splitskoj Ulici Čajkovski. Brzo su splitski komunalci reagovali i, kako piše Portal, izbrisali grafite ali – delimično.

 

“Odlučili su, naime, ukloniti samo ”one koji vrijeđaju” pa su nestale ustaške svinjarije o Jasenovcu i srbosjeku, ali su ostali ”nazzi ragazzi” i simbol SS-a jer ili komunalne redare ne vrijeđa nacizam, ili nemaju pojma što je to. Ostao je i HOS, ali to je, kako nas uči legalizam u Hrvata, skraćenica naziva legalne vojne postrojbe”, primećuje Index.

Grafit ”Srbe ne vrbe” zagađivao je zid jučer gotovo čitav dan, a jutros su ga konačno prekrile naslage sveže boje. Verojatno su komunalci redari, posle višečasovnog sastanka, zaključili da to ipak nije apel upućen pripadnicima najveće nacionalne manjine u Hrvatskoj da više borave u prirodi, nego poziv na vešanje.

Na kraju savet: Komunalci , za početak proguglajte što znači ”nazzi”, a onda razmislite može li to nekoga da uvredi(Agencije).♦