Aerodrom Batajnica: Obeležen Dan Vojske Srbije

Aerodrom Batajnica: Obeležen Dan Vojske Srbije

23/04/2019 Off By BERB

 

U okviru obeležavanja 23. aprila – Dana Vojske Srbije na aerodromu Batajnica održana je vojna svečanost kojoj je prisustvovao komandant Ratnog vazduhoplovstva i protiv vazduhoplovne odbrane general-major Duško Žarković sa saradnicima.

Čestitajući praznik pripadnicima RViPVO general Žarković je podsetio da ove godine proslavljamo 204. godinu od Drugog srpskog ustanka i postojanja naše Vojske.
– Ponosni smo na rezultate postignute u periodu između dva praznika, zahvaljujući pre svega požrtovanju, zalaganju i profesionalizmu naših pripadnika. Uspeli smo da realizujemo postavljene zadatke i time doprinesemo bezbednosti Republike Srbije i podizanju ugleda vojne profesije i Vojske Srbije. Baviti se vojnim pozivom ne može bez ljubavi prema otadžbini i odanosti svom narodu. Onaj ko izabere da postane vojnik taj zavređuje posebno poštovanje jer biti pripadnik Vojske Srbije znači služiti opštem dobru i biti spreman na napore i odricanja radi odbrane i ostvarivanja najplemenitijih vrednosti društva i državnih interesa, rekao je general Žarković .

Na kraju svečanosti pročitane su naredbe o redovnim i vanrednim unapređenjima i nagradama kojima je odato priznanje najzaslužnijim pripadnicima RViPVO za nesebično angažovanje i požrtvovanost iskazane u toku protekle godine. Poseban deo svečanosti bio je taktičko-tehnički zbor sredstava i opreme koja se koristi u jedinicama Ratnog vazduhoplovstva i PVO.♦