Dan Vojske Srbije: Uručena odlikovanja najboljima

Dan Vojske Srbije: Uručena odlikovanja najboljima

23/04/2019 Off By BERB

Povodom Dana Vojske Srbije, izaslanik predsednika Republike Srbije generalni sekretar predsednika Nikola Selaković uručio je danas odlikovanja pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

 

Uručenju odlikovanja za izuzetne zasluge i postignute rezultate u obavljanju dužnosti i zadataka u oblasti odbrane i bezbednosti Republike Srbije prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović.

Ukazima predsednika Republike, povodom Sretenja – Dana državnosti Srbije, odlikovano je 93 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, srebrnom medaljom za zasluge 37 pripadnika i zlatnom i srebrnom medaljom za revnosnu službu 56 pripadnika.

Takođe, ukazima predsednika Republike povodom 23. aprila – Dana Vojske Srbije odlikovano je 80 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, srebrnom medaljom za zasluge 27 pripadnika i zlatnom i srebrnom medaljom za revnosnu službu 53 pripadnika.

Čestitajući nagrađenima u ime predsednika Republike i Vrhovnog komandanta Vojske Srbije, izaslanik predsednika Selaković podsetio je na istorijski značaj dana koji se obeležava kao Dan Vojske Srbije, koji je ustanovljen u znak sećanja na izuzetno važan datum koji je bio prekretnica na putu Srbije do konačne slobode.
Izaslanik predsednika Selaković istakao je naša Vojska umnogome doprinosi ne samo bezbednosnom, nego i naučnom, tehnološkom, kao i svakom drugom napretku Republike Srbije i čitavog našeg društva.♦