Miting u Beogradu – potvrda srpskog jedinstva

Miting u Beogradu – potvrda srpskog jedinstva

19/04/2019 Off By BERB

Ranka Čičak

Više od sto pedeset hiljada ljudi došlo je iz svih krajeva Srbije i Balkana da da podršku Aleksndru Vučiću i njegovoj politici. S suzama i vidno uzbuđen rekao je da šest ipo godina radi i bori se za Srbiju ali je sve to vredelo za jedno ovakvo veče. Srbe koji žive u više država niko ne može da razdvoji. Vućić je najavio sledeći potez za kulturno ujedinjenje Srba:

– Želimo jedinstveni srpski bukvar, tako da deca uče iz njega bilo gde da se nalaze. Uskoro ćemo imati 10.000 digitalnih učiuonica a 500 ćemo pokloniti Republici Srpskoj. Želim da u 21. veku nemao nijedan rat, da pričamo samo o starim junacima.
Rekao je da je pesimista što se dolaska Folksvagena tiče, ali je danas dobio pismo da je Srbija i dalje u igri kao moguća destinacija za Folksvagen.
Danas je samo sa Kosova došlo sedam ipo hiljada ljudi, a na granici je zadržano desetina autobusa. Predsednik kaže da bez ovakve podrške ne bi mogao ni pred Putina i Makrona.
Od kosovskih funkcionera ne očekuje mnogo u daljim pregovorima. Kaže da ga mnogi emisari mole da nastavi razgovore iako Kosovo nije ukinulo sankcije, ali je njegov odgovor i dalje – ne.
U kontaktrima sa Zapadom smeta mu opozicija koja negira svaki njegov uspeh i traži podršku sa Zapada.To su isti oni koji su potpuno ispraznili srpsku kasu dok su vladali a sada traže ponovo vlast preko ulice jer znaju da na izborima nemaju šanse.♦