Naprednjaci na okupu u Sava centru: O izborima – posle konsultacija sa nekim svetskim liderima

Naprednjaci na okupu u Sava centru: O izborima – posle konsultacija sa nekim svetskim liderima

16/04/2019 Off By BERB

Ranka Čičak

Sednica Predsedništva SNS i proširenog sastava Izvršnog i Glavnog odbora okupila je danas u Sava Centru oko 7.200 ljudi. Počasno mesto dobile su žene koje su zaustavile opoziciju na vratima Gradske skupštine. Tek u četvrtom redu sedili su funkcioneri. Aplauzi govorniku Aleksandru Vučiću trajali su i po sedam minuta uz zvuke dobošara iz Čoke i uzvike “Aco Srbine”.

Vučić ih je obavestio da je sa kolegama iz Predsedništva razgovarao o budućem mitingu 19. aprila, o Kosovu i Metohiji i o aktuelnoj političkoj situaciji i eventualnom izlasku na izbore. O izborima će se odlučiti tek posle 29. aprila i njegovim razgovorima sa predsednicia Kine, Rusije, Nemačke i Francuske.

Za Đurđevdan je najavio posebnu sednicu Glavnog odbora gde će se razgovarati o merama prema Prištini koja nije ukinula ekonomske sankcije.

– Ako me zovu sa Zapada i mole da odustanem, odgovoriću – nemoje da zovete Srbija ima prava na svoj ponos. Ako me pitate hoće li biti razgovora sa Prištinom ako ne ukine sankcije – moj odgovor je ponovo ne.

O opoziciji Vučić ima slične tvrde stavove. Ne prihvata nikakve pregovore izvan parlamenta. Kaže da na ulice izvode ljudi koji su uništili srpsku privredu i da oni postavljaju smešne zahteve. Najavljuju blokade puteva baš na dan kada su naprednjaci najavili svoj miting. Kaže:
– Prete da će blokirati puteve a baš me zanima kako? Naš miting neće početi sve dok se ne oslobode svi putevi, makar i dva dana čekali. Prave nam štete u inostranstvu. Morao sam da se izvinjavam Orbanu za lupetanje jedne budale, koja je posle rekla da je popila samo jedno pivo, pa je zato pričala gluposti.♦