Saopštenje SzS: REM nije nezavisna institucija!

Saopštenje SzS: REM nije nezavisna institucija!

09/04/2019 Off By BERB

 

Savez za Srbiju saopštio je da je REM (Regulatorno telo za elektronske medije) ignorisao izveštaj svoje Službe i jasno pokazao da nije nezavisna institucija.

 

Centar za istraživačko novinarstvo objavio je izveštaj Službe za nazor i analizu REM-a, u kome se jasno vidi da su TV Pink i Studio B napravili nekoliko prekršaja tokom predizborne kampanje za beogradske izbore 2018 godine. REM je ignorisao nalaz pomenute službe u kojem piše da su ovi prorežimski mediji vodili negativnu kampanju protiv Dragana Đilasa i ostalih opozicionih lidera, ali i protiv pojedinih novinara.
Savet REM-a je svesno ignorisao nalaze svoje službe, da bi stao u zaštitu pomenutih televizija i time opravdao sumnje javnosti da već odavno nije ovo što bi trebalo da bude – Regulatorno telo za elektronske medije. Regulatorno telo koje ne reguliše utvrđena kršenja zakona i novinarske profesije nije regulatorno telo, već još jedan šraf propagandne režimske mašinerije. Upravo zato smo nekoliko puta ukazivali na (ne)rad REM-a i zato zahtevamo smenu svih članova Saveta REM-a(Press SzS).♦