Ritam nereda ove subote u klubu Fest!

Ritam nereda ove subote u klubu Fest!

02/04/2019 Off By BERB

 

Ljiljana Zdravković

Novosadski bend Ritam nereda i ove godine najavljuje odličnu svirku u klubu Fest u Zemunu! Koncert je zakazan za subotu 6.april u 22 časa a kao podrška će nastupiti bend Pet minuta slave.

 

Ritam Nereda je jedan od najproduktivnijih i najbeskompromisnijih domaćih sastava svoje generacije koji radi od 1987.godine. Sinonim su za glasnu, brzu, čvrstu i energicnu svirku sa stilski ukrštenim punk, metal i hard core zvukom. Kolekciju legendarnih pesama kao sto su “Put beznađa”, “Crno je sve”, “Ne”, “10 godina”, “Hiljade”, “Sećanja”, “Heroj” i mnoge druge ćete uvek moći da čujete na njihovim nastupima koje će zajedno sa publikom pevati glasno.



Ritam Nereda je svojom obimnom diskografijom, mnogobrojnim izdanjima i reizdanjima tokom 30 godina karijere uvek imao veliku bazu fanova i za balkanske uslove visoke tiraže, predstavljajući redak primer autorski veoma plodnog sastava sa vrlo kultnim repertoarom.
Čist i beskompromisan kvalitet potvrđuju i, između ostalih, Henry Rollins (Rollins band) i Bill Gould (Faith No More), koji su posle slušanja njihovih koncerata tražili da se upoznaju sa bendom. Ritam Nereda beleži i nastupe sa takvim veličinama kakve su Queens of the Stone Age, Motörhead, Red Hot Chili Peppers, Suicidal Tendencies i Buzzcocks.
Iza sebe imaju osam studijskih albuma i tri live izdanja. Hitovi kao što su “Put beznađa”, “San”, “boje se”, “10 godina” i “Crno je sve” su samo neke od pesama koje su obeležile karijeru ovog benda.
Postavu benda trenutno čine Boban (vokal, gitara), Mire (bas), Kića (gitara) i PJ (bubanj).

Poslednje studijsko ostvarenje “30 godina” će bend je objavio početkom aprila 2017. godine i nakon toga je išao na turneju na kojoj su slavili 30 godina postojanja. Bend trenutno radi na novom studijskom albumu.

Kao predgrupa će nastupiti mladi novosadski pank rok bend Pet minuta slave.

Ulaznice za koncert benda Ritam nereda 6.aprila su u prodaji u klubu Fest po ceni od 900 dinara. Na dan koncerta ulaznice će koštati 1200 dinara.♦