Narodno pozorište: U sredu “Važno je zvati se Ernest” – stoti put

Narodno pozorište: U sredu “Važno je zvati se Ernest” – stoti put

01/04/2019 Off By BERB

 

Na sceni „Raša Plaović“ Narodnog pozorišta, 3. aprila (20.30) biće izvedena jubilarna stota predstava „Važno je zvati se Ernest“ Oskara Vajlda u režiji Nikole Zavišića.

Predstava je prvi put izvedena 1895. godine u pozorištu St. James u Londonu. Ima pomalo bizaran zaplet, ujdurmu među prijateljima u vezi sa lažnim identitetom, ženidbom i homoseksualizmom.



Premijera u Narodnom pozorištu izvedena je 14. januara 2012. godine. Zavišić, kojem je to bila druga režija u Narodnom pozorištu, uradio je eklektičnu komediju sa elementima groteske, mjuzikla i parodije na nivou fizičkog humora ala Monti Pajton, koja govori o (ne)uvažavanju različitosti.

Igraju Nenad Stojmenović (Džon Vorting), Miloš Đorđević (Aldžernon Monkrif), Anastasia Mandić (Gvendolin Ferfaks), Sena Đorović (Sesili Kardju), Zoran Ćosić (Kanon Čezebl), Dušanka Stojanović Glid (Ledi Breknel), Sonja Knežević (Gospođica Prizma) i Nemanja Konstantinović (Merimen /Lejn). Dramaturg je Molina Udovički Fotez, realizaciju dekora uradio je Miraš Vuksanović, kostime je kreirala Bojana Nikitović a autor scenskog pokreta je Tamara Antonijević. Sonja Lončar i Andrija Pavlović komponovali su muziku(Press NP).♦