Ana Brnabić: Mediji mogu slobodno da iznose svoje stavove

Ana Brnabić: Mediji mogu slobodno da iznose svoje stavove

29/03/2019 Off By BERB

 

Ana Brnabić izjavila je danas nakon sastanka s evropskim komesarom za proširenje i susedsku politiku Johanesom Hanom, da u Srbiji postoji sloboda medija i da svi mediji mogu iskazati svoje stavove.

 

Brnabićeva je na zajedničkoj konferenciji za novinare, upitana kakvo je stanje bezbednosti radnika u medijima u Srbiji, rekla kako “svi mediji mogu iskazati svoje stavove, da kritikuju vlast, predsednika, što najčešće i rade”.

– Postoje i mediji koji smatraju da Vlada radi dobar posao i oni koji misle da ne radi dobro, ali i jedni i drugi imaju prostora da to jasno kažu i da se to ni na koji način ne sankcionira”, rekla je Brnabić.

Naglasila je kako uvek i na sve događaje pozivaju sve medije i odgovaraju na sva pitanja koja su postavljena, što je, po njezinom mišljenju, dobar pokazatelj da Vlada promovira i da je otvorena za dijalog.

Mišljenja je također kako će nova medijska strategija dati još bolji okvir da u budućnosti još bolje izgleda medijska slika u Srbiji.

Han kaže kako će procena stanja medija u Srbiji biti navedena u sledećem izveštaju o napretku i poručuje kako je važno da svi rade na rešenju problema u medijima kako bi se situacija poboljšala.♦