Gala koncert ansambla Kolo u velikoj dvorani Palate UNESKO u Parizu

Gala koncert ansambla Kolo u velikoj dvorani Palate UNESKO u Parizu

26/03/2019 Off By BERB

Milo Radoman <[email protected]>

Ansambl KOLO, u subotu 23.marta održao je gala koncert u velikoj dvorani Palate UNESKO u Parizu.

 

Pred prepunom dvoranom čiji je kapacitet 1.400 mesta, KOLO je izvelo specijalno odabran kolažni program koji je reprezentovao naše bogato kulturno nasleđe. Koncert je naišao na izuzetan prijem prisutnih gledalaca, među kojima su bili predstavnici mnogobrojnih diplomatskih misija pri Unesko.

– Značaj našeg nastupa u Parizu u sedištu ove svetske organizacije, utoliko je veći zbog činjenice da je na dvanaestom zasedanju Unesko Međuvladinog komiteta za očuvanje nematerijalnog kulturnog nasleđa koji je održan decembra 2017. godine u Južnoj Koreji, kolo-tradicionalna igra u Srbiji, upisana na Uneskovu reprezentativnu listu nematerijalnog nasleđa čovečanstva.


Pored našeg Ansambla učestvovao je i „Partenon“ Akademija za grčke plesove i tradiciju iz Pariza, sa kojima imamo uspešnu višegodišnju saradnju. Zajednički koncert realizovan je uz veliku pomoć naših kolega iz„Partenona“ uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture i informisanja Srbije kao i diplomatskih misija Grčke i Srbije pri Unesku“- rekao je Vladimir Dekić, direktor Ansambla KOLO.
Nakon uspešnog gostovanja u Parizu, i beogradska publika imaće priliku da 5. aprila u Centru za kulturu „Vlada Divljan“ vidi program Ansambla KOLO.♦