Predsedništvo SNS za – Predsednik protiv vanrednih izbora

Predsedništvo SNS za – Predsednik protiv vanrednih izbora

25/03/2019 Off By BERB

 

Ranka Čičak

Predsedništvo SNS glasalo je večeras o izborima. Devedeset devet posto članova izjasnilo se za vanredne izbore u junu, samo je jedan glas i to onaj Aleksandra Vučića bio protiv.

Posle sednice Vučić je novinarima rekao da nikada nismo bili bižr izborima i da postoje dve opcije – prva u terminu u junu a drugi – u maju sedeće godine.

Predsedništvo je ovastilo Vučića da razgovara sa koalicionim partnerima. Podržalo ga je i u odluci da nikako ne pregovara sa liderima opozicije koji ga napadaju. To ne znači da on neće razgovarati sa narodom.

Već ove nedelje putuje u Bački okrug. U Zrenanjinu će 30. marta biti postavljen kamen temeljac za jednu novu fabriku. Veliki miting održaće se 19. aprila u Beogrdu, a zatim će Predsednik obići Čačak, Ivanjicu, Lučane i Gornji MIlanovac. Posle ostaje da poseti još pet okruga. Najavio je ozbiljne probleme za sve one koji budu kršili zakon, lomili i tukli. Pozvao je sve članove SNS da budu odgovorni i ne odgovaraju na provokacije, kako se ne bi upalo u žrvanj nasilja:

– Neka protestvuju koliko hoće ,ali državu neće osvojiti na takav način. Sve smo dozvolili jedino nasilje ne.

Predsednik je najavio i analizu kredita u švajcarskim francima:

“Moramo da pomognemo onima koji su poslušali Đilasa i Jeremića i podigli takve kredite, pa ih bivši rukovodioci sada huškaju na proteste zbog kredita.♦