Skupština Srbije:

Skupština Srbije:

21/03/2019 Off By BERB

Ranka Čičak

SRS: U nedelju šetnja za Karadžića

 

Predsednik SRS, Vojislav Šešelj najavio je na današnjoj konferenciji za novinare šetnju protiv NATO bombardovanja i podrške Radovanu Karadžiću. Radikali pozivaju na skup u nedelju u podne u Knez Mihailovoj, ispred Ruskog cara. Šetaće se do zgrade Predsedništva, odakle će se poslati poruka nemirenja sa NATO paktom i ulaskom Srbije u EU.
Rekao je da, posle svega što je sam doživeo s Hagom, nije imao iluzije da će Radovanu Karadžiću biti smanjena kazna, ali se nije nadao da će biti povećana na doživotnu robiju:
-Ne postoji pravnik na ovome svetu,koji bi uspeo da dokaže da se u Srebrenici dogodio genocid. Ni jedan inkriminisani dogadjaj ne može se prepoznati u Konvenciji o genocidu iz 1946. godine. Jeste streljano 1200 ratnih zarobljenika,ali ni jedan civil nije ubijen.Da bi sakupili 8.000 mrtvih donosili su leševe iz drugih krajeva, mnoge leševe Srba, a bilo je i životinskih kostiju. Pa čak da su svih 8.000 bili streljani, opet to ne može da se nazove genocidom, već ratnim zločinom. Zbog svega toga SRS zahteva da se Srbija odrekne EU.♦


Obradović: Pokret na Beograd 13- og aprila

Boško Obradović najavio je danas nove šetnje opozicije. Ako vlast ne popusti i ne otvori javni servis i druge medije koje je okupirala, opozicija će 13 aprila iz svih krajeva Srbije krenuti za Beograd. Ako se mediji otvore opoziciji, tek za 6 meseci se ide na izbore:
-Zar je moguće da predsednik Vučić ne želi da razgovara sa liderima opozicije, koji predstavljaju narod koji demonstrativno šeta u 100 gradova Srbije? Posle RTS posetićemo i druge televizije, prvo PINK, rasadnik nekulture, kiča i dezinformacija u korist Aleksandra Vučića. Posle Mitrovića, posetićemo i Jutku i Zorana Babića.Juče smo bili u Grockoj i umalo da dođe do sukoba, jer je on tamo poslao svoje Batinaše.Mi smo otišli čim je usvojena ostavka predsednika opštine.
Obradović je zasedanje Skupštine o Vojvodini nazvao farsom kojom će se pokazati Evropi kako smo demokrate i prihvatamo predlog opozicije:
– Ustvari, Čanak je lažni opozicionar, koji s Šešeljem i Jovanovićem izigrava opoziciju u Sali. Normalno je da za njegove autonomaške zakone i rezolucije niko neće glasati. Problem Vojvodine nije u tome sto nema svoje sopstvene organe, kako traži Čanak, već u tome što ima suviše birokratije, koja troši novac. Ja pitam zasto Skupština do sada nije raspravljala o Kosovu? Ovom se raspravom o Vojvodini skreće pažnja s tajnih dogovora Vučića i Tačija o srpskom priznanju Kosova.♦