Priština: Posvađali se Tači i Hardinaj – pred Amerikancima

Priština: Posvađali se Tači i Hardinaj – pred Amerikancima

01/03/2019 Off By BERB

Dvodnevni boravak zvaničnika za evropske poslove u Savetu za nacionalnu bezbednost SAD i poruke koje su oni uputili političkim liderima Albanaca u Prištini dodatno je unervozio prištinsku političku scenu.

 

Prištinski Zeri piše da su se pred gostima najviše obrukali Hašim Tači i Ramuš Haradinaj, tako što su se sukobili na sastanku u prisustvu Jona Erata i Breda Berkleja.

Kako prenosi prištinski Zeri, pozivajući se na izvor blizak učesnicima na sastanku sa američkim zvaničnicima u sredu došlo je do otvorenog verbalnog sukoba Tačija i Haradinaja.

Prema istom izvoru, sukob je prvi započeo Tači provokacijama govoreći sve najgore za Haradinaja, ignorišući pritom potpuno njegovo prisustvo.

Pred dvojicom predstavnika Trampove administracije, Taci je za Haradinaja rekao da je anti-američki nastrojen i da će svojom politikom uništiti odnose Pristine i SAD.

Reagujući na to Haradinaj je za Tacija rekao da zbog svojih problema koje ima uopšte nije zabrinut za budućnost “države”.

“Haradinaj je rekao Taciju da se plaši od Specijalnog suda i da mu uopšte nije stalo do sudbine Kosova”, naveo je neimenovani izvor, prenosi Zeri.

Tacijev i Haradinajev verbalni sukob je, navodi se, potrajao nekoliko minuta na opšte zaprepašćenje američkih zvaničnika.

Zeri navodi da niko iz okruženja Thacija i Haradinaja nije želeo da komentariše ovu situaciju.

Amerikanci su na tom sastanku pozvali Tačija i Haradinaja na suspenziju sto odsto uvećnih taksi na robu iz Srbije i BiH.

Inače, tokom dvodnevnog boravka u Prištini, Erat i Berklej su se sastali i sa predstavnicima parlamentarne opozicije.♦