“Budućnost Srbije”: Vučić posetio “Jablanički okrug”

“Budućnost Srbije”: Vučić posetio “Jablanički okrug”

28/02/2019 Off By BERB

Predsednik Aleksandar Vučić nastavio je kampanju “Budućnost Srbije”. Danas je posetio Jablanički okrug. Prvo je obišao Vlasotince i opštinu Bojnik.

 

Aleksandar Vučić je rekao da je u rešavanju problema, uključujući Kosovo i Metohiju, najvažniji rezultat, ali da u suočavanju sa izazovima ima drugačiji stil od ostalih – ne voli da preti, da se junači, već gleda samo ono što piše na semaforu.

– Hoću ljudima koji žive ovde, a poreklom su sa Kosova i Metohije, da poručim da ne brinu, da će rezultat biti u korist Srbije”, rekao jepred obilazak obnovljene Osnovne škole “Siniša Janić” u Vlasotincu.

Prema Vučićevim rečima, suočeni smo sa iracionalnim rukovodstvom u Prištini i da se ne zna šta se sve može očekivati od njih.

“Naš cilj je da čuvamo mir i stabilnost, jer samo u miru možemo da napredujemo, obnavljamo domove zdravlja… Zato brinem zbog svega što su Albanci spremni da urade”, objasnio je predsednik prilikom posete školi u Vlasotincu.

“Hoćemo da deca ostaju u Jablaničkom okrugu, da imaju uslove kakve imaju mladi u svim razvijenim zemljama sveta. To možemo da uradimo zato što danas imamo više novca nego ranije. Ulagaćemo još više u sve javne objekte u Vlasotincu”, rekao je Predsednik.

Vučić je i tokom posete Bojniku iskoristio priliku da, kao što je to uradio u Vlasotincu, poruči građanima da ne brinu povodom pretnji Prištine.

“Slušam priče iz Prištine. Medveđa i Sijarinska Banja su, naravno, Srbija bili i Srbija ostaju i uvek će biti. Tu ulažemo veliki novac i ulagaćemo i ubuduće”, naglasio je predsednik Srbije.

Poručio je da će zajedno sa Vladom pokušati da dovede nekog većeg investitora u tu opštinu koji bi otvorio fabriku gde bi radio veliki broj radnika i najavio čitav niz konkretnih projekata za tu opštinu.♦