“Krov nad glavom” poziva građane da spreče iseljenje bake Mare iz stana

“Krov nad glavom” poziva građane da spreče iseljenje bake Mare iz stana

16/02/2019 Off By BERB

Za ponedeljak, 18. februar u 12 časova izvršiteljica Mirjana Dimitrijević zakazala je iseljenje 90-ogodišnje baka-Mare koja boluje od embolije pluća i teške srčane insuficijencije.

Združena akcija “Krov nad glavom” obavestilo je medije da Baka-Mara ne odbija iseljenje, iako ima prigovor na način na koji je stan u koji živi prodat. Ona i njena porodica od Mirjane Dimitrijević samo traže odlaganje iseljenja za 30 dana, da se baka oporavi i da se izbegne hladno vreme.

Prethodno iseljenje bilo je zakazano za 15. januar, četiri dana nakon što je baka-Mara izašla iz bolnice na kućno lečenje. Iseljenje je odloženo na insistiranje hitne pomoći. Lekar koji je izašao na teren konstatovao je da baka zbog teškog zdravstvenog stanja ne sme da se iznosi napolje i da mora da ostane na kućnom lečenju. Na urgiranje lekara Mirjana Dimitrijević je dozvolila odlaganje, ali samo meseca dana, i zakazala sledeće iseljenje za 18. februar. Imajući u vidu stanje u kom se baka-Mara nalazi, ovaj čin je ravan pokušaju ubistva.

Ovo je još jedan u nizu primera da je izvršiteljima u Srbiji sve dozvoljeno. Sistem im ne postavlja nikakva ograničenja. Ograničeni su samo svojim skrupulima, ako ih imaju, a Mirjana Dimitrijević je bezbroj puta pokazala da ih nema. Samo naša solidarnost može da zaustavi samovolju izvršitelja i spreči tragične posledice.

Zato vas pozivamo da se u ponedeljak 18. februara u 11 časov okupimo u Sarajevskoj 67 kako bi pružili solidarnu podršku baka-Mari i sprečili ubistvo u pokušaju. Bez doma niko!♦