Štark arena: Eros Ramacoti nastupa 24. septembra

Štark arena: Eros Ramacoti nastupa 24. septembra

16/02/2019 Off By BERB

 

Ljiljana Zdravković

Jedna od najvećih zvezda italijanske pop muzike Eros Ramacoti ovog februara kreće na veliku svetsku “Vita Ce N’è” turneju kojom promoviše svoj istoimeni album. Ta turneja će ga 24.septembra dovesti ponovo i u Beograd, u Štark Arenu !

Album “Vita Ce N’è” objavljen je u novembru prošle godine a i stovremeno sa najavom novog izdanja, došla je i najava velike svetske “Vita Ce N’è” turneje koja će Erosa odvesti na pet kontinenata i u preko 30 zemalja u kojima će održati više od 95 koncerata.

Zvanični početak turneje zakazan je za 17.februar u Minhenu. No, nije slučajno, a svakako je veoma simbolično što je Eros rešio da nulti datum ove turneje bude baš 14.februar, Dan zaljubljenih. Spektakularnim nastupom u Montovi, punim ljubavi i predivnih pesama koje njegova publika voli, Eros Ramacoti započeo je svoju istorijsku “Vita Ce N’è” turneju!
“Nije slučajno da ova turneja počinje baš na Dan zaljubljenih” rečeno je na press konferenciji održanoj u Štark Areni povodom početka ove turneje:

“Eros je izvođač kojeg znamo i volimo skoro 4 decenije, sledeće godine obeležiće 35 godina od prvog albuma, ali od samog početka, i od toga ne odustaje – ljubav, pozitivne emocije i pozitivne poruke su ono što ga vodi i što je verovatno i dovelo do toga da toliko dugo traje i da je sa svojih 55 godina toliko uspešan i voljen u svetu”

Iako nije bio siguran da li da uopšte više izdaje albume, jer nije želeo da snima “samo da bi snimao” a nije želeo da živi od stare slave, uspeo je da stvori album za sva vremena, koji će se slušati i tri decenije kasnije. “Vita Ce N’è” je za njega novi početak. U Beogradu ćemo gledati izvođača koji uz svoje veliko ime, iskustvo i sada već status legende, donosi u Štark Arenu i jednu novu priču i novu energiju.

“Nastupio je na San Remu i ove godine, sa Luisom Fonsijem. Taj nastup bio je najgledaniji te večeri i to nije slučajno. On je naše srce i naš ponos u svetu” rekla je na press konferenciji Sara Gigante, direktorka Charm Music Serbia, koncertne agencije koja Erosa i dovodi u Beograd:“I u Italiji kao i nažalost svuda u svetu, sada postoji talas neke muzike na koju nismo ponosni, to je neka jeftina produkcija, vulgarni tekstovi… ali Eros uvek pobeđuje ljubavlju!”

Od Erosa Ramacottija se 24.septembra očekuje spektakl, pa nije slučajno i da je kao mesto održavanja ovog koncerta izabrana baš Štark Arena. Tim povodom, prisutnima na press konferenciji obratio se i direktor ove institucije Goran Grbović.

“Taj vremeplov koji smo svi mi prošli kada je italijanska muzika u pitanju, i moja generacija ali i mlađi, još od 85.godine i “Una Storia Importante”, preko “Cose De La Vita” i drugih pa na kraju i “Vita Ce N’e”, dobio je jedan specifičan trijumf ovim koncertom” rekao je Grbović i dodao: “Eros Ramacotti je jedan od najboljih interpretatora, ne samo italijanske muzike, on je svetska zvezda. I taj muzički zagrljaj koji će on pružiti pre svega ženskom delu publike, biće nezaboravan. Mi ćemo se kao domaćini potruditi da ga dočekamo onako kako on treba da bude dočekan – kao jedna istinska, velika, svetska zvezda”
Goran Grbović zahvalio se koncertnoj agenciji Charm Music Serbia što u Štark Arenu dovodi jednog ovakvog izvođača i izrazio nadu da će se ta saradnja nastaviti u budućnosti.♦