LSV pita: da li je Dači autor transparenta koji se nalazi ispred njegovog ministatstva?

LSV pita: da li je Dači autor transparenta koji se nalazi ispred njegovog ministatstva?

03/02/2019 Off By BERB

Doktor Milivoj Bešlin, član Predsedništva LSV u pisanom obrćanju javnosti pita ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića da li je on autor transparenta koji se mesecima, uz povremene prekide, nalazi razapet ispred njegovog ministatstva?

 

Na provokatorskom transparentu piše: „Ako Kosovo nije Srbija, ni Republika Srpska nije Bosna!”. Pored natpisa je ruska zastava.

Pitamo Ivicu Dačića da li je to politika koju kao ministar spoljnih poslova zastupa? Da li je priča o „korekciji granica“ između Srbije i Kosova samo uvod u novi sukob u Bosni i Hercegovini? Ako ne stoji iza navedenog transparenta i ratnohuškačke poruke koja se iza njega krije, pitamo zbog čega kontroverzni transparent nije uklonjen?

Ako o zgradu Ministarstva spoljnih poslova Srbije, u ulici Kneza Miloša, svako može da kači poruke koje želi, LSV pita Ivicu Dačića da li će ispred ulaza u svoje ministarstvo dopustiti transparent sa natpisom: Ovo nije Rusija!
Zašto se ne uklanja provokativni transparent ispred zgrade Ministarstva inostranih poslova?

Transparent sa navedenom porukom LSV će doneti već sledeće nedelje i razapeti preko postojećeg, ako on ne bude uklonjen(Press LSV).♦