SKUPŠTINA SRBIJE: POSLANIČKA PITANJA

SKUPŠTINA SRBIJE: POSLANIČKA PITANJA

03/03/2015 Off By

Aleksandra Jerkov je tražila da se poslanicima koji su za to zainteresovani, učine dostupnim sve informacije o angažovanju Tonija Blera kao savetnika ili saradnika Vlade. Tražila je i informaciju o svim agencijama, preduzećima i privatnim osobama koje su kao savetnici ili saradnici angažovani od Vlade


 

Aleksandra-Jerkov

Pitam te, pitam: Aleksandra Jerkov

 

Ranka Čičak

POSLANICI Skupšine Srbije bunili su se danas što odgovore na svoja pitanja dobijaju kasno, ili nikada.
>Dragan Jovanović kaže da već mesec dana čeka na odgovor zašto poljoprivredni penzioneri primaju iste penzije, bez obzira koliko su uplaćivali.
>Aleksandra Jerkov tvrdi da na većinu svojih pitanja nikada nije dobila odgovor ni od premijera , niti od bilo kog člana Vlade. Ona je danas tražila da se poslanicima koji su za to zainteresovani, učine dostupnim sve informacije o angažovanju Tonija Blera kao savetnika ili saradnika Vlade. Tražila je i informaciju o svim agencijama, preduzećima i privatnim osobama koje su kao savetnici ili saradnici angažovani od Vlade. Slično je pitanje pre nekoliko meseci postavila i Gordana Čomić, ali nikada nije dobila odgovor. U to vreme je na sajtu EU objavljen podatak kako je firma Bell Pottinger naplatila od Vlade Srbije 250 hiljada evra za konsultantske usluge. Ovaj je podatak Vlada demantovala, tvrdeći da tu firmu ne poznaje. Međutim, tada je u ime Vlade, sa potpisom premijera Vučića, firma Bell Pottinger pozvala firme i investitore na skup Serbia investment day u Londonu. Aleksandra Jerkov sada ponovo pita da li je neko drugi u ime Vlade sklopio ugovor s tom firmom i da li je Vlada podnela krivičnu prijavu progtiv te firme, ako je ona zloupotrebila ili falsifikovala potpis Vučića?
Poslanica Jerkov zamolila je da joj na pitanje ne odgovara poslanik SNS Zoran Babić, već Vlada. Zamolila je i to, da joj se da odgovor koji se odnosi na rad ove Vlade, a ne bivše i da se ne odgovara tvrdnjom da je bivša Vlada bila još gora.
>Nevena Stojanović pitala je zašto država pomaže starateljima dece sa posebnim potrebama, a biološkim roditeljima ne. Rekla je da se zbog ove nepravde traži promena zakona i da je taj zahtev za nekoliko dana već potpisalo 60 hiljada građana.
>Marko Đurišić tvrdi da su lažne sve afirmativne ocene rada Er Srbije, jer je Aerodrom, na preporuku Vlade, morao da joj otpiše dug od 17,6 miliona dolara.
>Nasuprot ovim pitanjima vezanim za sadašnju Vladu, poslanik Veroljub Arsić iz redova pozicije, pita zašto mu bivša Vlada Mirka Cvetkovića nikada nije odgovorila kako je Elektroprivreda Srbije pokradena za 500 miliona evra:
– Čini mi se da su te pare stavila u džep dva mangupa – Vojin Lazarević i Vuk Hamović. Pitam i to, da li je tačno da je vlada Mirka Cvetkovića angažovala u ono vreme izvesnu lobističku agenciju iz SAD, pa joj platla milion evra, kako bi branila srpske interese. Vlasnik te agencije bio je Albanac Šćip Osman, pa se može shvatiti kako je on branio srpske interese na Kosovu. Pitam da li su bili normalni Boris Tadić i Mirko Cvetković kada su napravili ovaj dogovor. Pitam i to, zašto Boris Tadić i Mirko Cvetković nisu smeli da sprovedu program koji je tražio MMF. Jesu li se plašii poraza na izborima? <


SRBIJA

 

SKUPSTINA-SEDNICASKUPŠTINA SRBIJE: OVERE U SUDOVIMA I OPŠTINAMA DO 1. MARTA 2017.

Olgica Batić iz DHSS, koja je u ime sedam poslanika obrazlagala predložene izmene, rekla je da vladajuća većina

 

 

 

dusabDUŠAN MILISAVLJEVIĆ: SKUPŠTINA ODLUČUJE O ZAKONIMA, NE VLADA

Vlada Srbije je 19. februara Skupštini Srbije dostavila mišljenje da se ne prihvati predlog o izmenama Zakona o

 

 

skupstinaSKUPŠTINA SRBIJE: RASPRAVA ZAVRŠENA, O AMANDMANIMA U SREDU

Iz SDS smatraju da su predložene izmene još jedan od dokaza da Ministarstvo pravde i Vlada Srbije “nemaju

 

 

 

borko232BORISLAV STEFANOVIĆ: SELAKOVIĆ DA PODNESE OSTAVKU

Stefanović je ukazao da se ministar pravde Nikola Selaković nije udostojio da dođe u Skupštinu da učestvuje u