Subotica: Osuđujemo pokušaj krađe našeg naziva “Slobodan grad”

Subotica: Osuđujemo pokušaj krađe našeg naziva “Slobodan grad”

31/01/2019 Off By BERB

Udruženje “Slobodan grad” iz Subotice Obavestilo je medije da najoštrije osuđuje današnji pokušaj krađe svog naziva u Novom Sadu, u režiji Saveza za Srbiju.

“Savez za Srbiju dao је sebi za pravo da u lokalnim sredinama upotrebi naš model delovanja, uključujudi i kopiranje našeg naziva. Samo tako možemo objasniti pokušaj da se u Novom Sadu, preko pokrajinske poslanice Jelene Balašević, koja je deo poslaničke grupe “Alternativa za Vojvodinu” u kojoj se nalazi i potpredsednik Narodne partije Bosilav Novakovid, osnuje organizacija Slobodan grad. Novaković i Balaševićeva su itekako svesni postojanja naše organizacije i poznaju detalje našeg rada, tim pre što je Novaković u nekoliko navrata razgovarao sa nama o saradnji”

Subotički “Slobodan grad” podseća javnost da njihovo Udruženje u Subotici odavno postoji i da je postalo prepoznatljiva okosnica okupljanja građana koji ne žele da se povinuju nasilju, nepotizmu i korupciji lokalnog odbora SNS:

“Zaprepašćeni smo pokušajem kopiranja naziva naše organizacije i pozivamo Savez za Srbiju da svoj potez hitno preispita. U suprotnom, opravdano ćemo smatrati da se Savez za Srbiju po načinu i duhu delovanja ne razlikuje suštinski od Srpske napredne stranke. Bezidejnost i krađa tuđih ideja nisu vrednosti oko kojih je moguće okupiti građane koji su opravdano nezadovoljni opštinskim i gradskim vlastima.

Podsedamo da smo na isti način, kao sada, reagovali i kada su subotički puleni Srpske napredne stranke, vlasnici sajta Subotica.com, koji objavljuje samo sadržaje koji odgovaraju lokalnom SNS-u, pokušali da neprijateljski preuzmu naziv portala Slobodna Subotica, jedinog samostalnog i slobodnog medija u gradu(Press “Slobodan grad”). ♦