SAOPŠTNJE RZS: PROMET ROBE U TRGOVINI NA MALO

SAOPŠTNJE RZS: PROMET ROBE U TRGOVINI NA MALO

02/03/2015 Off By

U januaru 2015. u odnosu na decembar 2014. godine, promet robe je manji u tekućim cenama za 24,4 posto, a u stalnim cenama za 23,7 posto


 

rzs

Press služba RZS

PROMET robe u trgovini na malo u Republici Srbiji (BEZ KiM), u januaru 2015. godine u odnosu na januar 2014. godine, veći je u tekućim cenama za 0,5 posto, a u stalnim cenama za 3,6 posto.
U januaru 2015. u odnosu na decembar 2014. godine, promet robe je manji u tekućim cenama za 24,4 posto, a u stalnim cenama za 23,7 posto.
Promet robe u trgovini na malo u januaru 2015. godine u odnosu na prosek 2014. godine, manji je u tekućim cenama za 16,1 posto, a u stalnim cenama za 14,2 posto.
Promet u trgovini na malo (oblast 47 KD) dobijen je na osnovu statističkog istraživanja „Mesečni izveštaj trgovine na malo“, realizovanog na uzorku, i na osnovu prijava PDV-a dobijenih od Poreske uprave.
Sve objavljene indekse treba tretirati kao prethodne, što znači da može doći do izvesnih korekcija na osnovu ocenjenih rezultata iz redovnih statističkih istraživanja koje sprovodimo na većem broju jedinica u uzorku.
Indeksi prometa robe u stalnim cenama dobijeni su deflacioniranjem indeksa u tekućim cenama odgovarajućim indeksima potrošačkih cena, iz kojih su isključeni: voda (iz komunalnih sistema), struja i motorna vozila, motocikli i delovi.<


EKONOMIJA

 

biznisOD 3. DO 6. MARTA KOPAONIK BIZNIS FORUM: PRIORITET VLADE REFORMA JAVNIH PREDUZEĆA

Forum organizuju Savez ekonomista Srbije i Udruženje korporativnih direktora Srbije, a okupiće 550 učesnika među kojima su predstavnici

 

dusan-vujovic-1406581725-542475DUŠAN VUJOVIĆ: SRBIJA JE JOŠ U SUFICITU

Paralelno sa programom sa MMF, dodao je Vujović, imamo i program sa Svetskom bankom za tri strukturna zajma.

 

 

sajam232SAJAM TURIZMA UZ REKORDNU POSETU POTVRDIO LIDERSKU POZICIJU

Potvrda značaja Sajma turizma za ekonomiju i srpsku privredu data je i prepoznata od strane države. Sajam je

 

 

Zakon_o_racunovodstvu_SAOPŠTENJE MINISTARSTVA FINANSIJA: ZAKON O RAČUNOVODSTVU U NAJBOLJEM INTERESU PREDUZEĆA I GRAĐANA

Rok za predaju izveštaja za statističke i druge potrebe je, izuzetno, u ovoj godini 31. mart (redovni je