Konferencija za medije Aleksandra Vučića: Srbija juče bila svet, ali biće i u budućnosti

Konferencija za medije Aleksandra Vučića: Srbija juče bila svet, ali biće i u budućnosti

18/01/2019 Off By BERB

Ranka Čičak

Aleksandar Vučić danas se obratio medijima kako bi upoznao javnost sa detaljima sporazuma postignutih tokom jučerašnjeg razgovora sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Vučić je rekao da je saradnja sa Rusijom u energetici od presudnog značaja. Najavio je sedam novih helikoptera iz Rusije i poručio da će odbrambena moć Srbije do polovine 2020. godine biti dodatno uvećana. Putinu je ponovo izneo svoj stav o Kosovu ali nisu razgovarali o formatu dijaloga sa Prištinom.

Smatra da je Srbija juče bila svet, ali biće i u budućnosti jer će ove godine biti domaćin i drugim državnicima.

“Nadam se poseti predsednika Kine u drugoj polovini ove godine. Imaćemo svakako ponovni susret u aprilu, a verujem da će doći u Srbiju u drugoj polovini godine”, rekao je Vučić.

Vučić je kao izuzetno važnog sporazuma izdvojio gasni sporazum sa Rusijom, izgradnju gasnog skladišta i gasnih elektrana.

Prema njegovim rečima, sporazum o gasu je od presudnog značaja za Srbiju, jer će omogućiti da se “podigne vrednost” naše zemlje. Ukazao je i na izjavu šefa “Gasproma” Alekseja Milera da će do kraja godine biti izgrađen gasni konektor ka Bugarskoj. Naglasio je da će biti izgrađeno gasno skladište za 750 miliona kubnih metara, kako bismo mogli da u svakom trenutku intervenišemo kada dođe do nestašice.

Reagovao je na neke izjave prištinskih zvničnika. Pomenuo je predsednika kosovske skupštine Kadrija Veseljija koji tvrdi da mu je tobože Putin rekao da će priznati Kosovo.

“Veselji kaže da je Putin meni rekao da će Rusija priznati nezavisno Kosovo. Ja to od Putina nisam čuo. Naprotiv, rekao mi je sve suprotno od toga”, naveo je Vučić.

– Hvala Srbiji što je pokazala da može veoma ozbiljno i odgovorno da se ponaša, poručio je Vučić i istakao da, iako je bio tako veliki skup, nijedan prozor nije polomljen, što je gotovo nemoguće kada je reč o tako velikom broju ljudi.♦