Krov nad glavom: Prevarena starica živi u stanu bez grejanja i struje

Krov nad glavom: Prevarena starica živi u stanu bez grejanja i struje

16/01/2019 Off By BERB

Udruženje građana Krov nad glavom obavestilo je medije da je Dragani Milisavljević iz Beograda poverilac je juče isključio struju i grejanje. Ona sada živi u praznom stanu, jer nema kud.

 

Krov nad glavom navodi da su Muke ove starice počele kada je kupila stan preko agencije. Prodavac stana je u katastru bio upisan kao vlasnik. Kupoprodajni ugovor je overen kod notara. Iako je Dragana po svim pravilima i običajima Srbije savestan kupac, sud je presudio da taj stan nije njen. Naime, čovek koji je bio upisan u katastar kao vlasnik je prevarant. On je u tom stanu živeo kao podstanar. Kada je prva vlasnica umrla, prevarant je falsifikovao kupoprodajni ugovor i stan preneo na svoje ime.

Zatim je stan preko agencije prodao Dragani. Logično, naslednici prvobitne vlasnice su pokrenuli sudski postupak kako bi povratili svoje nasledstvo. Dragana je tek tada saznala da je njen stan u stvari predmet prevare. Naslednici su dobili spor i unajmili izvršitelja. Dragana je još u stanu, ali su joj naslednici, preko izvršitelja, isključili struju i grejanje. Ona u stanu uprkos tome ostaje, jer strahuje da ako ode, neće imati gde da se vrati. Umesto da sankcioniše onoga koji je počinio krivično delo i obešteti oštećene strane (naslednike i Draganu) država štetu prebacuje na jednu od oštećenih strana.

Smatramo da je ovo nehuman čin i zahtevamo da se Dragani Milisavljević pod hitno vrati grejanje i struja. Pored toga, zahtevamo i da se nađe način da se ovaj problem reši, ali tako da štetu ne snosi žena koja ništa nije kriva(Krov nad glavom).♦