Novogodišnji prijem u MSP: Dačić vežba Kaljinku!

Novogodišnji prijem u MSP: Dačić vežba Kaljinku!

14/01/2019 Off By BERB

Ranka Čičak

Na novogodišnji prijem ministra spoljnih poslova Srbije, Ivice Dačića, danas nije došao američki ambasador. Pitala sam ga da li se ambasador izvinio, a on mi je odgovorio da je došao njegov zamenuik.

 

Neki su komentarisali da ni ruski ni kineski ambasadr nisu došli. Međutim, njima je istekao mandat, a još nije stigla zamena.Na pitanje Balkanekspresarb. rs i Televizije Prva hoće li se posle posete Putina Srbiji naša spoljna politika promeniti, Dačić je odgovorio da je i ranije Putin posećivao Srbiju i da se politika nije menjala. Srbija je ostala neutralna zemlja.

Dačić je ambasadorima rekao da će prioritet Srbije u vezi sa KiM ostati zalaganje za kopromis i dijalog, a ona će ostati na kursu međunardnog prava. Dačić se zahvalio svim državama koje nisu priznale Kosovo i onima koji su svoje priznanje povukle. Do sada je 12 država povuklo priznanje Kosova.

– Predstojeću posetu predsednika Ruske federacije Vladimira Putina doživljvamo kao priliku za jačanje sardnje. O tome svedoči i orden Aleksandra Nevskog, za predsednika Vučića.
Saradnji sa Kinom doprineo je susret dva predsednik tokom Samita svetskog ekonomskog foruma.

Važan jubilej obeležili smo i sa SAD. Radi se od 100 godina podizanja srpske zastave na Beloj kući u znak počasti žrtvama koje je Srbija podnela u Prvom svetskom ratu.
Dačić je pohvalio i partnerstvo Srbije sa NATO-m i rekao da to nikako nije ugrozilo poziciju neutralnosti naše zemlje.

Na kraju prijema pitala sam Dačića hoće li kad dođe Putin pevati Kljinku, a on je odgovorio da hoće, ako ga pozovu da peva. Molila sam da otpeva na prijemu bar dva takta, ali je rekao da to nije prilika.♦