Bogat dan za srpsku policiju – uhapšeno stotinak kriminalaca!

Bogat dan za srpsku policiju – uhapšeno stotinak kriminalaca!

11/01/2019 Off By BERB

 

Ranka Čičak

Danas je bio “bogat” dan za srpsku policiju. Više desetina osumnjičenih uhapšeno je u obimnoj akciji. Među privedenima su i Nebojša Stojković Stojke, Zvonko Mateović, Zoran Hadži Jovanović, Vladimir Karan, Ljubiša Lindo, V. Vukotić, Jovanović i druga lica često pominjana u crnim hronikama medija.

Tim povodom ministri Nebojša Stefanović i Nela Кuburović obratili su se javnosti.

Stefanović je rekao da je tokom ove policijske akcije zadržano 150 lica koje se dovode u vezu sa nekim od najtežih krivični dela u Srbiji.

Ponovo je rekao da država neće stati u progonu onih koji se bave najtežim krivičnim delima i trgovinom narkoticima:

“Poseban udarac ćemo dati onima koji se bave krivičnim delima nasilja i ubistvima”, rekao je ministar.

“Imaćemo stalni pritisak policije i tužilaštva na sva lica koja se sumnjiče za teška krivična dela. MUP i Ministarstvo pravde će sutra predložiti predsedniku Srbije izmene zakona koje će omogućiti efikasniju borbu protiv kriminala i pooštriti sankcije za razna krivična dela”, rekao je Stefanović.

Ministarka pravde Nela Kuburović rekla je da su analize pokazale to da su sudovi odustajali često od teške kaznene politike, da bi se u većini slučajeva dodeljivale uslovne presude:

“Pa se tako za nasilničko ponašanje ili neovlašćenu proizvodnju droge imamo uslovne osude”, rekla je Kuburovićeva i dodala da se upravo zbog toga kaznena politika biti zaoštrena.

Odgovarajući na pitanja novinara Stefanović je rekao da Srbija nije dobila čaure sa lica mesta gde je ubijen Oliver Ivanović, već samo plastične klonove tih čaura:

“Mi smo uvek insistirali da dobijemo ono što je nađeno na licu mesta, da bismo mogli sa sigurnošću da izađemo pred pravosudnim organim iz kog je oružja zapravo pucano”, rekao je ministar dodajući da mi sada “ne radimo sa dokazima iz prve ruke”.

Ministar je jo rekao da i dalje traje istraga oko motiva napada na novinara portala Žig info i da policija mora biti potpuno sigurna da bi imali materijalne dokaze ko je nalogodavac napada.♦