Vulin posetio novi heliodrom kod VMA i poručio da je vreme da revidiramo odnos prema EU

Vulin posetio novi heliodrom kod VMA i poručio da je vreme da revidiramo odnos prema EU

03/01/2019 Off By BERB

Ranka Čičak

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba VS Milan Mojsilović posetili su danas modernizovani heliodrom kod VMA, najmoderniji u Srbiji na koji istovremeno mogu da slete dva najveća helikoptera. Na heliodromu je izgrađena i prihvatna zgrada.

Svi troškovi su iz donacije tako da ni jedan dinar nije otišao iz budžeta.
Ministar Vulin kaže da je to lep način finansiranja vojske na koji bi mogli da se ugledaju i ostali vlasnici firmi. Heliodrom će služiti i za privatne helikoptere.

Na pitanje Balkanekspresarb.rs kako shvata najave iz Tirane da će Albanija otvoriti svoje granice i prema Makedoniji i Crnoj Gori ministar Vulin je rekao da oni smatraju da pripada njima svaka teritorija gde živi makar i jedan njihov sunarodnik:

– To je očita najava formiranja Velike Albanije, na koju niko u Evropi nije reagovao. Prave se da ne vide i ne čuju. Ja prosto ne znam šta tražimo od te Evrope. Nekoliko puta sam rekao predsedniku Vučiću da j e vreme da revidiramo odnos Srbije prema EU. On je miroljubiv čovek i ne slaže se samnom. Ja i dalje stojim iza ovogas što sam rekao. Srbiji je potrebno da promeni politiku i odustane od Evropske unije koja stalno pokazuje da je ne želi.

Na pitanje novinara da li se plaši najave jednog bosanskog potala da će bidi ubijen, Vulin je odgovorio:

– Ja i dalje tvrdim da je Naser Orić ratni zločinac, kriminalac, lažov i lopov. Ne plašim se nikakvih pretnji. Dolazile su i iz Hrvatske kada sam rekao istinu o Jasenovcu. Živimo mirno i bez straha i ja i moja porodica.♦