Policija zaplenila oko 30 kilograma marihuane

Policija zaplenila oko 30 kilograma marihuane

27/12/2018 Off By BERB

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom uhapsili su pet osoba. Radi se o postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Ovom prilikom zaplenili oko 30 kilograma marihuane.

Uhapšeni su državljani Republike Crne Gore V. G. (1988), B. B. (1990), D. S. (1973), V. D. (2000) i državljanin Republike Srbije V. T. (1980).

Policijski službenici su na opštini Čukarica zaustavili dva automobila crnogorskih registarskih oznaka, od kojih je jedan prevozio drogu, a drugi služio kao tzv. „čistač“ koji je išao ispred vozila u kome je nađena droga. Prilikom pregleda automobila marke „polo“, policija je u gepeku pronašla dve veće torbe u kojima se nalazilo 18 paketa marihuane, ukupne težine 30 kilograma. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu(Press MUP).♦