Beograd: Danas protest pod parolom “Hajde da se prebrojimo”

Beograd: Danas protest pod parolom “Hajde da se prebrojimo”

15/12/2018 Off By BERB

 

Protest protiv nasilja, koji je počeo kao odgovor na napad na Borka Stefanovića u Kruševcu, bi će održan večeras u 18 sati na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu.

 

Protest je najavljen kao nestranački, ali su učešće najavile pojedine opozicione stranke, prenose mediji.
Lider Saveza za Srbiju Dragan Đilas rekao je da će današnji protest biti održan pod parolom “Hajde da se prebrojimo” i da to Radio-televizija Srbije prikaže.

Prošle subote, 8. decembra, na protestu “Stop krvavim košuljama” učestvovalo je više hiljada ljudi, ali su pojedini mediji izvijestili da se okupio manji broj učesnika, pa su organizatori podstaknuti takvim izvještavanjem nazvali današnji skup “Hajde da se prebrojimo”.

Demokratska stranka Srbije najavila je da će učestvovati, iako prethodnom protestu nisu prisustvovali jer je kao jedna od govornica bila najavljena glumica Mirjana Karanović, sa čijim političkim stavovima se u toj stranci ne slažu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da neće ispuniti nijedan zahtjev opozicije koliko god ih izašlo na ulice da protestuje, pa ni pet miliona ljudi, i koliko god dugo ti protesti trajali.

Mnogi učesnici današnjeg protesta objavili su na društvenim mrežama svoje fotografije uz natpis “jedan od pet miliona”.♦