Kosovo: Srpska Lista ima velike zasluge za to što se danas dešava

Kosovo: Srpska Lista ima velike zasluge za to što se danas dešava

10/12/2018 Off By BERB

Predsednik Samostalne liberalne stranke i poslanik u Skupštini Kosova Slobodan Petrović je u Jutarnjem programu RTK2 govorio o uvođenju taksi od 100 odsto na proizvode iz Srbije i BiH, kao i navodima pojedinih medija da će Priština pooštriti mere, rekavši da su to posledice ranijih događaja.

 

„Srpska Lista je ta koja je koalicioni partner sa Vladom Kosova i oni imaju velike zasluge zašto se to danas dešava. U svakom slučaju situacija nije dobra i ovo nije posledica samo jednog događaja nego je ovo od samog izbornog procesa. U takvoj atmosferi i haosu dobili ste političke predstavnike i jednostavno nije moglo da se očekuje da će nešto da bude bolje. Sve ima svoju cenu i nama polako dolazi taj račun da plaćamo upravo zbog toga što tada nismo rešavali probleme i evo sad su posledice koje su ranije započete. Mi smo protiv svih stvari koje otežavaju slobodu kretanja, slobodu ljudi i roba. Ali ovo su, još jednom kažem, stvari koje su više nego jasne da se inate jedni i drugi. Koalicioni partneri, Srpska lista i Vlada, su bili zajedno, sada se nešto ljute, inate se, ovi će više ovi manje i na kraju krajeva nanose štetu običnim ljudima koji su najmanje krivi“, rekao je Petrović.

Tokom jučerašnjeg dana Slobodan Petrović je zadrzan na prelazu Merdare i pušten bez obrazloženja Srpske policije o razlogu takvog postupanja. Petrović je rekao da je reč o nedopustivom činu i zatražio zvanično obrazloženje od Ministarstva Unutrašnjih poslova Srbije i BIA-e.(Agencije).♦