Konkurs za kolektivno izlaganje na temu: “Kontakt”

Konkurs za kolektivno izlaganje na temu: “Kontakt”

08/12/2018 Off By BERB

 

Udruženje Kreativna Fabrika raspisalo je konkurs za kolektivnu izložbu na temu: “Kontakt 2018.” Treće izdanje ove, sad već tradicionalne izložbe, biće realizovano u prelepom ambijentu, koji se nalazi u samom centru grada, u Art – kafe galeriji “Tuluz Lotrek” u Resavskoj ulici broj 24, u Beogradu.

 

“Kontakt” se odnosi na odnos dva bića, kontakt čoveka i prirode, bliski kontakt ili kontakt kako ga umetnik vidi i doživljava…

Na konkurs je potrebno poslati:

Fotografiju jednog rada na zadatu temu, u JPG formatu, rezolucije 300dpi i lične podatke sa umetničkom biografijom na email adresu: [email protected], sa naslovom: “Prijava za Kontakt “, najkasnije do ponedeljka 17. decembra 2018. godine.
Fotografiju rada je potrebno poslati sa sledećim podacima:

1. Autor: Ime, prezime
2. Godina rođenja:
3. Kontakt: email,tel.,adresa, grad
4. Naziv dela: Godina nastanka: Tehnika, medij, dimenzije
Format rada ne sme prelaziti maksimalnih 100x100cm sa ramom.

Imena odabranih autora biće objavljenanakon žiriranja, tri dana po isteku konkursa, putem mail-a koji dostavite u prijavi. Izložba će biti otvorena u Art galeriji kafea Tuluz Lotrek. O tačnom terminu otvaranja izložbe izlagači će biti nakandno obavešteni.

Dozvoljene su sve tehnike: crtež, slika, akvarel, grafika, fotografija, digitalni radovi, kolaž…

Participacija za izložbu, u koju je uračunata cena pripreme i štampe kataloga iznosi 600 RSD za umetnike koji dostavljaju i preuzimaju radove iz galerije, 800 RSD za umetnike koji radove šalju iz Srbije, a 10 e za umetnike iz inostranstva. Umetnici koji šalju radove poštom, snose troškove poštarine za povratak radova.Radovi koji prođu žiriranje moraju biti uramljeni ili adekvatno opremljeni – dobro kaširani ( nemojte uramljivati radove u klips ramove, pošto su nestabilni i lako lomljivi.) Radovi treba da budu na jednoj zakački, na tačno izmerenoj sredini rada. Ukoliko rad ima dve zakačke, molimo Vas da provučete žicu kroz njih, kako bi se mogli okaciti na jednu. Organizator ne snosi odgovornost u slučaju oštete rada, ukoliko rad nije bio kvalitetno opremljen!

Umetnici koji prođu žiriranje u obavezi su da donesu radove u zakazanom roku u galeriju Lotrek. Umetnici koji ne žive u Beogradu sami snose troškove slanja radova i troškove vraćanja. Galerija ne snosi odgovornost ukoliko dođe do oštete radova prilikom transporta istih, niti ukoliko dođe do oštećenja usled neadekvatnog opremanja radova za izlaganje.

Prijavljivanjem na konkurs prihvatate sve uslove organizatora izložbe, koji su navedeni u konkursu.

Udruženje Kreativna Fabrika ima za cilj promovisanje umetnika i umetničkog stvaralaštva. Umetnici čiji se rad promoviše su iz domena likovnih i primenjenih umetnosti, studenti umetničkih fakulteta, samostalni umetnici, kao i neafirmisani slobodni umetnici. Kreativna fabrika je u okviru projekta DosijeUmetnik organizovala preko 250 samostalnih izložbi kao i veliki broj kolektivnih izložbi .

Umetnički savet galerije čine:

Ana Marinović, dipl. grafičar ( samostalni umetnik, član ULUPUDS-a), Edvina Romanović – Hudeckova, magistar likovnih umetnosti
Igor Markišić, master na odseku grafika i knjiga, Milena Mitrović, dipl. grafički dizajner i master visual design-a i Biljana Ćalić, predsednik udruženja Kreativna fabrika♦